Eurovision Song Contest 2024 Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport OS 2024 Poker Politik Schack Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

5 000 meter damer EM Odds

Vem vinner 5 000 meter damer vid EM i friidrott 2024?

Inga odds tillgängliga just nu

EM i friidrott 2024 och 5000 meter för damer

När det kommer till löpning så anses 5000 meter ofta vara en av de längsta officiella mästerskapsgrenarna som arrangeras inomhus. Det är något utav en stapelvara i såväl VM som i OS. Inte sällan anses det vara ett av de distansgrenarna som har äldst anor, då dess historik sträcker sig tillbaka till antika Grekland. Under 2019 års VM i friidrott och 5000 meter för damer så förstärktes perspektivet att Afrikanska kontinenten är oerhört inflytelserikt när det kommer till modern löpning. Guldet säkrades av Kenyas Hellen Onsando Obiri, silvret av Tirunesh Dibaba från Etiopien och bronset av Nederländernas Sifan Hassan. Det hela förstärks ytterligare av faktumet att Tirunesh Dibaba och Meseret Defar, båda från Etiopien, står för de snabbaste tiderna för damer. Denna afrikanska dominans täcker såväl herrarna som damernas 5000 meter löpning. Detta står i tydlig kontrast till övriga löpgrenar där USA generellt sett har presterat bäst. För Sveriges del så har prestationerna helt och hållet uteblivit. Bland länder som däremot har lyckats bra finner vi Turkiet, Storbritannien, Ryssland Kina.

För den som vill spekulera i utkomsten för damernas löpning 5000 meter så är det därför ett säkert kort att i stor utsträckning fokusera på löpare från Etiopien eller Kenya. Dessa har visat sig vara i det närmaste oslagbara. Men för att göra en mer specifik prognos så är det så klart viktigt att följa utvecklingen för de individuella löparna. Såväl skadeläge som situationen i laget kan i stor utsträckning påverka löparnas förmåga att prestera och nå framgång.

Odds

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i EM i friidrott 2024.