Basket Casinospel Cykel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Confederations Cup 2017 Odds

Vilka vinner Confederations Cup 2017?

I sommar är det dags för Confederation Cup i fotboll 17 juni – 2 juli. Confederation Cup hålls vart fjärde år och spelas alltid året innan fotbolls VM. I år är Ryssland arrangör för första gången och spelplatserna är St Petersburg, Kazan, Moskva och Sochi.

De åtta lagen som har kvalificerat sig den här gången är följande:

Ryssland som arrangör

Tyskland som försvarande världsmästare

Portugal som vinnare av Euro 2016

Australien som vinnare av Asian Cup 2015

Chile som vinnare av Copa América 2015

Mexiko som vinnare av CONCACAF cup 2015

Nya Zeeland som vinnare av OFC Nations Cup 2016

Kamerun som vinnare av Africa Cup of Nations 2017

Värt att notera är att vinnaren av de tre senaste Confederation Cup 2005, 2009 och 2013 Brasilien, inte lyckades att kvalificera sig för första gången sedan 1995. Tre lag är med för första gången, Portugal, Chile och Ryssland.

Tävlingen spelas i två grupper med fyra lag i varje grupp där alla i gruppen möter varandra i en match. De två bästa från varje grupp går sedan vidare till semifinal där man möts i en match. Vinnarna från semifinalerna spelar sedan en finalmatch och förlorarna från semifinalerna möts i en bronsmatch.

Det är på pappret två tuffa grupper, men personligen så tror jag att Portugal har en bra möjlighet att gå vidare som etta i grupp A och att Ryssland och Mexiko gör upp om den andra platsen. I grupp B så tror jag att Tyskland går vidare som etta och Chile som tvåa. Ryssland vill dock säkert ha ett ord med i leken på hemmaplan inför entusiastiskt publik och var står Kamerun och Australien idag formmässigt.

Sedan möter 1:an i Grupp A 2:an i Grupp B och vice versa. Vem vinner då Confederation Cup? Ja, den som klurar ut det kan nog få ett hyfsat odds även fast det bara är 8 lag med. En del länder kommer nog att prova en hel del nya spelare inför framtiden och ge dem rutin från stora mästerskap.

Tyskland och Portugal får väl ses som favoriter, men jag håller en tumme för Chile som jag anser spelade en väldigt rolig fotboll i VM sist och åkte ut mot Brasilien i 16-dels finalen med väldigt knapp marginal. Chile vann sedan Copa América året efter, vilket är en riktigt bra merit.