Basket Casinospel Cykel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

EM i fotboll för damer 2017 Odds

Vilka vinner EM i fotboll för damer 2017?

I sommar är det dags för EM i fotboll för damer 16 juli – 6 augusti. EM hålls vart fjärde år och i år är Holland arrangör. Det är sju olika städer som kommer att vara spelplatser: Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg, Utrecht och Enschede där finalen kommer att spelas.

Vi får hoppas på en ny publikfest som den på förra EM år 2013, när Sverige var arrangör och åkte ut i semifinalen mot Tyskland som sedan vann EM. I år har man för första gången ökat antalet lag från tolv till sexton. Det anser jag visar att damfotbollen växer på ett positivt sätt när fler länder får vara med och intresset för damfotboll i dessa länder garanterat kommer att öka på det sättet.

Tävlingen spelas i fyra grupper med fyra lag i varje grupp, där alla i gruppen möter varandra i en match. De två bästa från varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal där man möts i en match. Vinnarna från kvartsfinalerna går sedan vidare till semifinal där vinnarna möts i en finalmatch och förlorarna från semifinalerna möts i en bronsmatch.

Det är på pappret fyra riktigt tuffa grupper och att det är sexton lag med för första gången bäddar också för större möjligheter till skrällar. Personligen så tror jag att Norge har en bra möjlighet att gå vidare som etta i grupp A och att Danmark och Holland gör upp om den andra platsen. I grupp B så tror jag att Tyskland går vidare som etta och förhoppningsvis Sverige som tvåa. I grupp C så tror jag att Frankrike går vidare som etta och att det sedan blir riktigt hårt i kampen mellan de andra om att bli grupptvåa. Grupp D är en riktigt rolig grupp på pappret med två lag från Storbritannien och grannarna Spanien och Portugal. Det är nog på pappret den mest ovissa gruppen på förhand.

Vem vinner då EM i fotboll 2017? Tyskland får väl ses som favoriter, men jag tror vi kommer att få se en hel del skrällar, framför allt i gruppspelsmatcherna och där finns nog en hel del bra odds att hitta. Mästerskap har alltid en förmåga att få lag att överträffa sig själva i jakten på bucklan och äran.