Basket Casinospel Cykel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

VM i friidrott 2017 Odds

Efter en spännande inomhussäsong är det dags att börja blicka fram emot en av de stora höjdpunkterna för friidrottsfantaster. VM i friidrott som hålls vartannat år. Efter VM i Beijing 2015 äger mästerskapen åter rum i Europa.

Kort info

I sommar går friidrotts-VM av stapeln 4-13 augusti i London. Mästerskapet arrangeras på Stratford stadium som agerade olympiastadion under sommarspelen 2012. Mästerskapet 2015 var historiskt då Kenya på grund av sin dominans inom löpningens längre distanser lyckades toppa USA i den totala medaljligan. Det ska bli intressant att se om trenden fortsätter eller om USA tar tillbaka förstaplatsen.

Övrigt att se fram emot är tidernas mest framgångsrika sprinter Usain Bolt som säger sig göra sitt sista mästerskap och planerar lägga löparskorna på hyllan bara en dryg vecka före sin 31 årsdag. Även hemmanationens mest framgångsrika friidrottare långdistanslöparen Mo Farah planerar att dra sig tillbaka efter ett sista mästerskap på hemmaplan. Farah hoppas kunna vsluta karriären genom att lägga minst ett VM-guld till sin samling som redan innefattar 5 stycken sedan tidigare.

Det är ännu tidigt och det kan vara väl värt att hålla bevakning på säsongen fram till VM med Diamond League som drar igång i Maj. Säsongen fram tills VM i augusti kan bör ge bra fingervisningar om vilka discipliner och deltagare det kan vara värt att hålla extra koll på i London

Svenska hopp

Sverige tog inga medaljer i Beijing för två år sedan och även under sommar-OS i Rio de Janeiro gick vi medaljlösa i friidrotten. Sveriges mest framgångsrika friidrottare 1500 meters-specialisten Abeba Aregawi hade en skandalomsusad säsong efter ett positivt dopingtest tidigt under året. Detta gjorde att hon missade OS i Rio och hennes deltagande i VM i London är ännu oklart.

Det finns dock några lovande unga talanger som har chans att plocka sina första VM-medaljer.  24 årige diskuskastaren Daniel Ståhl tog en femteplats både i VM i Beijing samt i EM i amsterdam förra året. Han hade också världsårsbästa förra året med 68.72 meter från SM förra året. Efter ett misslyckat OS väntar vi på att han ska lyckas plocka sin första stora medalj som senior.

På damsidan befinner stavhopparen Angelica Bengtsson i en liknande situation. Efter att ha vunnit det mesta i junior och U23 sammanhang hoppas hon följa upp tre EM-brons och en fjärdeplats i Beijing med att plocka sin första VM-medalj i London.

Ståhl och Bengtsson är två framtidshopp som ger oss något att se fram emot medan svensk friidrott genomgår en generationsväxling.

VM ur bettingsynpunkt

Friidrott är inte en av de populäraste sporterna inom betting. Oftast brukar betting på friidrott vara begränsat till spel på vinnare i enskilda lopp. De vanligaste föremålen för betting är sprintdistanserna. För den som är beredd att leta runt på bettingsidor kan man dock finna odds även på andra discipliner. Om man inte ser sig som en riktig expert inom friidrott är det dock svårt att identifiera spel med bra värde, de flesta bör nog hålla sig till mindre spel för att förhöja spänningen hemma i TV-soffan.

Paddy Power har odds på VM i friidrott 2017.