Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Nästa tränare i AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna har något utav en brokig men framgångsrik historia. Trots att klubben i sin ursprungliga form grundades för inte ens trettio år sedan har den redan genomgått fyra namnbyten. Anledningarna har varit skiftande men oftast har det haft strukturella och geografiska orsaker. Genom åren har publikstödet sviktat, och nådde under säsongen 2014 sin lägsta notering någonsin. Efter det senaste namnbytet och flytten till Eskilstuna har däremot siffrorna börjat stiga. De har haft en förhållandevis stabil plats i superettan och har den senaste tiden endast undantagsvis flyttats ned till division ett.

Klubben hade fram tills väldigt nyligen Anders Johansson som assisterande tränare. Men efter hans avsked, som enligt utsago i stor utsträckning berodde på samarbetssvårigheter och den kritik som Johansson har riktat mot hur administrationen har sett ut på högre nivå, är Pelle Olsson ensam huvudtränare. När Olsson ersatte den numera kritiserade Özcan Melkemichel tog han över ett lag som faktiskt genomgått bedriften att återta mycket av såväl sin forna publik som sin framgångsanda.

Intresset för AFC Eskilstuna har varit stort, och lika så dramat. Många frågor har väckts om alla återkommande namn- och platsbyten, och spelartruppen har varit ständigt roterande. I detta hänseende så har Pelle Olsson varit en passande tränare, då hans metod och ambition i stor utsträckning handlar om att nå framgång genom drastisk omstrukturering. Men kommer han att förbli ensam tränare? Eller väntar en ny assisterande tränare? Det är även värt att ställa sig frågan om Olsson själv sitter mer osäkert nu än tidigare. Om man kan lita på publikopinionen så är Olsson ingen favorit, men det återstår att se om han tvingas att gå samma väg som Johansson. Än så länge har inga nya namn diskuterats, men de potentiella kandidaterna är många. Tiden får helt enkelt utvisa vägen som denna ytterst ombytliga klubb kommer att ta.