Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Nästa tränare i Kalmar FF

Kalmar FF, eller Kalmar Fotbollsförening, är långt ifrån en av Sveriges äldsta fotbollsföreningar. Men trots deras brokiga förhållande till professionell fotboll har de likväl etablerat sig som ett givet inslag i svensk fotboll. För att få lite perspektiv på var de faktiskt befinner sig i nutid kan det vara värt att ta en snabb titt i backspegeln. Sedan debuten i Allsvenskan i slutet på 40-talet så har de i ovanligt rask takt pendlat mellan förlust- och framgångsperioder.

Anledningarna till deras genom tiderna ojämna kollektiva prestation är många och mångfacetterade.  Men föreningen har präglats av återkommande ekonomiska svårigheter och en viss oförmåga att ena brokiga skaror. När de tog sitt första SM-guld i Allsvenskan 2008 gavs däremot intrycket av att problemen var som bortblåsta. På senare tiden har framgångarna återigen uteblivet. När Peter Swärdh i början av 2015 tog över som tränare efter Hasse Eklund kom det med ett stort ansvar. Förväntningarna på såväl Eklund som Kalmar FF:s förmågor hade visat sig vara för stora. Swärdh representerade därför ett nytillskott vars huvudsyfte var att vände en negativ trend. Men det blev snabbt uppenbart att det var ett mer omfattande ansvar än väntat.

Då förlusterna har varit återkommande har det diskuteras huruvida Swärdh har fortsatt förtroende från den nuvarande spelargruppen och ledningen. Men enigheten är inte särskilt stor. Medan vissa riktar ett större ansvar mot en upplevt svag trupp så anser andra att tränaren alltid har det slutgiltiga ansvaret. Hur man än ser på saken så upplever nu Kalmar FF en stor kris. Men, vem blir ny tränare i Kalmar FF om ett byte blir aktuellt? Inga uppenbara kandidater har nämnts. Men då förtroendet för Peter Swärdh enligt informella källor i överlag har varit dåligt måste man konstatera att det bara är en tidsfråga innan ett byte faktiskt sker. Den kommande tiden avgör därmed inte bara Kalmar FF:s framtid utan även Swärdhs.