Basket Casinospel Cykel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds

OS 2024

OS 2024 kommer vara det 33:e Olympiska sommarspelet. Vilka länder som ska kandidera för arrangörsskapet 2024 bestämdes av nationella olympiska kommitéer den 15 september 2015, där det resonerades kring ett antal städer. Den 8 januari 2016 var datumet då den slutgiltiga ansökan skulle göras av länderna som blivit utvalda, innehållandes statliga ekonomiska garantier för att de skulle kunna arrangera OS.

Städerna som beslutet stod mellan var Budapest, Los Angeles, Paris och Rom. Från början var även Hamburg med men de tog tillbaka sin ansökan. Vilket land som kommer arrangera OS 2024 kommer meddelas den 15 september 2017.

Antalet länder som ansökt om att arrangera de Olympiska sommarspelen är det lägsta antalet som ansökt sedan 1988. Nytt för 2024 är att landet som OS hålls i kommer ha större möjligheter att påverka utformningen på arrangemanget och dessutom kommer sponsras med 1,7 miljarder dollar av IOK.

Rom, Italien, var de första som tillkännagav sin ansökan om att arrangera Olympiska sommarspelen 2024. Staden har tidigare arrangerat OS 1960.

Paris, Frankrike, ansökte för att det i så fall skulle komma att bli en del av ett 100-årsjubileum av OS som hölls där 1924. De har tidigare hållit i OS 1900.

Los Angeles, USA, var en av fyra städer som valdes ut av USA:s kommitté för de olympiska spelen (USOC) som från början valde Boston. Boston drog sig tillbaka då de inte fick tillräckligt stort stöd för sin ansökan och USOC beslutade sig då för att gå vidare med Los Angeles istället. Staden arrangerade OS 1932 och 1984.

Budapest, Ungern, fick sin ansökan offentliggjord under juli då ett brev från deras borgmästare publicerades offentligt. I brevet påpekade de bland annat att deras enda möjlighet att kunna arrangera OS ligger i att kostnaden kommer bli reducerad på grund av sponsringen som kommer fås.

Vilka får arrangera OS 2024?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds At Betfair
Betfair