Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport OS 2018 Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Alpin kombination för herrar OS 2018 Odds

Vem vinner alpin kombination för herrar under vinter-OS 2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Alpin kombination är i stor utsträckning en väldigt unik skidsport. Den förenar ett flertal element från många övriga skidsporter. Kanske mest framträdande är inslagen av slalom och störtlopp. Tävlingen arrangeras i form av ett störtlopp och två inslag av slalom. Men hur kommer det sig att denna förgrening har utvecklats? Alpin kombination kan härledas till Olympiska vinterspelen 1932 och blev snabbt väldigt populär. Därför är det ett givet inslag även när Olympiska spelen arrangeras år 2018 i Yongpyong och Jeongseon i Pyeongchang i Sydkorea.

Som framgår av namnet så är det kombinationen som gör alpin kombination unik. Störtlopp är i sin natur en sport som kräver stor nivå av uthållighet och teknisk kompetens. För åkaren är det avgörande att i förväg vara bekväm nog att kunna åka i väldigt hög hastighet. När det sedan övergår till slalom så år det förmågan att kunna positionera sig rätt för att åka mellan stolparna. Att kunna hantera ett högt adrenalinpåslag och spontant läsa rutten är avgörande.

Även om alpin kombination inte är lite riskfylld som störtlopp så är det fortfarande en väldigt intensiv sport då det trots allt handlar om höga hastigheter. Det som avgör vem som vinner är det totala antalet poäng. Så deltagarna måste prestera i båda grenarna. Och detta har resulterat i höga krav på materiell kvalitet. Men även på de individuella deltagarnas förmågor. Med ökade omkostnader så har däremot inträdeskraven blivit högre. Och det är blir mer och mer ovanligt med nykomlingar utan etablerad historik inom skidsporten. Som åkare måste man helt enkelt först vinna renommé för att kunna prestera i alpin kombination. Den som följer sporten som åskådare har däremot chansen att uppleva en särskilt intensiv sport som kombinerar höga hastigheter med väldiga inslag av teknik. Åkare förbereder sig under lång tid och väldigt få saker lämnas åt slumpen.