Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport OS 2018 Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Damernas backhoppning OS 2018 Odds

Vem vinner damernas normalbacke i backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018 och damernas normalbacke

Backhoppning för damer är så klart i sig ingen ny företeelse. Det har förekommit lika länge som folk har hoppat med skidor i backe. Men när det kommer till de olympiska spelen så är det faktiskt nästan helt nytt. När de olympiska vinterspelen inträffar år 2018 så det faktiskt bara den andra gången som damerna har en chans att delta. När damernas backhoppning introducerades 2014 var det därför ett helt nytt inslag men har redan blivit riktigt populärt.

Damerna hoppar på normalbacken. Det innebär att längden mellan hoppkanten och k-punkten är mellan 75 och 99 meter. Den totala längden för backen är mellan 85 och 109 meter. Därmed så tävlar herrar och damer på samma normalbacke. Men de bedöms i olika grenar och till skillnad från många övriga alpina sporter så finns det inget könsblandat inslag i backhoppning.

Backhoppning för damer har på kort tid blivit väldigt uppskattat. Särskild då arrangemanget har framhävt förmågorna hos ett stort antal skickliga kvinnliga åkare. Med tanke på det stora publiktrycket så kommer damernas normalbacke helt klart bli ett permanent inslag. Så trots att det är andra gången grenen arrangeras så kommer det nog att vara ett av de mest populära händelserna under OS i Pyeongchang i Sydkorea.

Varje hopp bedöms av fem domare som bedömer hopparen utifrån längd och stil. Det innebär att den hoppande damen måste hålla sin kropp extremt kontrollerad och stabil under luftfärden. Själva längden räknas ut som avståndet från hoppkanten till platsen för nedslag. Ibland justeras poängen på grund av att domarna måste kompensera för vind och eventuell särskild startpunkt. Så trots att det ligger stor fokus på att faktiskt hoppa väldigt långt så är det många fler faktorer som avgör den slutgiltiga poängen. Därför är det en avsevärt mycket mer teknisk gren än vad som framstår vid första anblick.