Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport OS 2018 Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Herrarnas normalbacke OS 2018 Odds

Vem vinner herrarnas normalbacke i backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018 herrars normalbacke

När backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018 arrangeras på Alpensia backhoppningsarena så inträffar herrarnas normalbacke den 10:e februari. Detta blir då den första grenen efter de inledande kvalifikationsomgångarna. Detta är en av total sett fyra grenar varav endast en är damorienterad. Med omfattande nybyggnation på arenan för backhoppning så utgör OS i Pyeongchang i Sydkorea ett evenemang med väldigt stora förhoppningar och många förväntningar.

Syftet med backhoppning är så klart för åkaren att hoppa så långt som möjligt. Men med väldigt långa skidor på en längd som motsvarar mellan 250 och 270 cm, och då hoppet även bedöms med hjälp av stilpoäng så blir det hela faktiskt en aningen mer komplicerat. Varje enskild gren har även vissa unika förutsättningar. För normalbackes del så ska avståndet från hoppkanten till k-punkten vara mellan 75 och 99 meter och backens maximala längd måste vara mellan 85 och 109 meter.

För att ett hopp ska anses vara godkänt måste åkaren landa stående inom landningszonen. Generellt sett ska detta även ske i så kallade telemarkposition. Åkarna får två hopp var där det hopp som gav mest poäng blir det som räknas. Poängen utgörs av en kombination av längden på hoppet och stilen.  Stilen är ingen subjektiv bedömning, utan motsvarar hur kontrollerad åkaren är under luftfärden, vid landning och i åket fram till bromsplanen. Längden räknas ut från hoppkant vidare till nedslagsplats med vissa möjligheter att få kompensationspoäng för vind och startpunkt.

Antalet domare i backhoppning är alltid fem till antalet och de kan som högst ge 20 poäng var. Som norsk tradition sträcker sig backhoppning ända tillbaka till 1800-talet men det dröjde en bit in på 1920-talet tills det blev en del av de olympiska vinterspelen. Numera är det en sport som är populär världen över. Från och med 2014 så har även damerna en egen backhoppningsgren.