Basket Casinospel Cykel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds

Svenska basketligan Odds

Vilka vinner Svenska Basketligan 2017/2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Svenska basketligan har något utav en brokig historia. Precis som många andra svenska ligor har den genomgått ett flertal namnbyten. I sin nuvarande tappning etablerades den säsongen 1992/1993 och kom då att helt och hållet ersätta den tidigare elitserien. Bakom många av dessa namnbyten finner man en successiv tillnärmning till ett system som mer motsvarar den nordamerikanska strukturen för professionell basket. I skrivande stund så har ligan traditionellt sett utgjorts av ungefär tjugofyra lag. Men då antalet anmälningar har ökat med tiden är det svårt att säga exakt hur det kommer att se ut.

Unikt inför säsongen 2017/2018 är ett närmare samarbete med lägre ligor. Efter denna säsong så kommer det lag som presterar sämst att helt enkelt nedgraderas till superettan. Men, utöver detta, vad har vi att förvänta oss av Svenska basketligan inför säsongen 2017/2018? Med beräknad start 23 september så kommer lagen att spela tre omgångar.  Utformningen kommer i viss utsträckning att bero på antalet lag som deltar. Men några generella riktlinjer är givna. Sämst placerade lag flyttas ned, och högt placerade lag konkurrerar i en avgörande match. Vad betyder dessa förändringar för den som är spekulativt lagd? Svenska basketligan har kommit att bli avsevärt mycket mer flexibel. Och det är inte säkert att gamla sanningar fortfarande gäller.

Nya kriterier har medfört att färre lag än tidigare faktiskt kvalar till Svenska basketligan. Men då Södertälje Kings mer eller mindre dominerat de senaste fyra åren så är det oklart om detta får någon effekt på de lag som faktiskt är högpresterande. På grund av detta är Södertälje Kings givna favoriter även inför denna säsong. Tidigare år har både Sundsvall Dragons och Norrköping Dolphins gjort väldigt bra ifrån sig. Därför har dessa tre lag helt klart sannolikheten på sin sida. Och oddsen talar för att vi kommer att få se dem göra bra ifrån sig.