Let's Dance 2017 Eurovision Song Contest 2017
Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

U21-EM i fotboll 2017 Odds

Vilka vinner U21-EM i fotboll 2017?

I sommar är det dags för U21 EM i fotboll 16 – 30 juni. U21 EM hålls vart annat år och i år är Polen arrangör och Sverige försvarade mästare efter en fantastisk turnering 2015. Det är sex olika städer som kommer att vara spelplatser: Lublin, Kielce, Gdynia, Tychy, Bydgoszcz och Kraków där finalen kommer att spelas.

U21 EM är alltid intressant då man får se unga stjärnor och många får sina internationella genombrott här, som i många fall leder till bra kontrakt i nya större klubbar. Det finns nog inget bättre skylfönster för en ung europeisk spelare, än att visa upp sig i U21 EM.

Tävlingen spelas i tre grupper med fyra lag i varje grupp, där alla i gruppen möter varandra i en match. Vinnarna i varje grupp går sedan vidare till semifinal, tillsammans med den bästa tvåan i grupperna. De fyra lagen spelar semifinaler och vinnarna möts i en finalmatch och förlorarna möts i en bronsmatch. Det känns som om samtliga tre grupper är riktiga getingbon och det är som sagt bara vinnarna av grupperna som är säkra på att gå vidare, vilket borde skapa goda förutsättning för offensiv och rolig fotboll. Att bli tvåa kan räcka, men då krävs det förmodligen minst en seger och en oavgjord med bra målskillnad.

Personligen så tror jag tyvärr att Sverige kommer att få svårt att avancera den här gången från grupp A. Polen på hemmaplan och England känns på pappret som de lag som gör upp om gruppsegern. Grupp B känns väldigt öppen, men jag sätter nog en slant på Spanien som gruppsegrare. Sedan tror jag att Spanien och Serbien gör upp om andraplatsen i gruppen. I grupp C så tror jag att kampen om gruppsegern står emellan Tyskland och Italien.

Vilka vinner då U21 EM i fotboll 2017? Jag tror vi kommer att få se en hel del skrällar, då det är unga spelare som i många fall är ganska oprövade kort på den här nivån. Sedan tror jag att lagen har haft olika mycket tid till gemensam träning, vilket också kommer att ha en stor inverkan på lagets prestation. Det kommer nog att finnas en hel del bra odds att hitta i det här mästerskapet och om segern känns det väldigt öppet. Jag sätter nog ändå en slant på Spanien om de bara kan ta sig förbi gruppspelet, vilket känns långt ifrån säkert.