OS 2018 Oscarsgalan 2018 Melodifestivalen 2018
Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Ulf Kristersson

Moderaterna och 2018 års riksdagsval

Valet närmar sig med stormsteg och många oväntade saker har hänt inom svensk politik. Blockgränserna har i viss utsträckning luckrats upp och ett stort antal partiinterna förändringar har gjort många osäkra på var partierna nu för tiden egentligen står. Gamla sanningar är inte längre giltiga.

När Anna Kinberg Batra till följd av intern kritik meddelade sin avgång den 25:e augusti 2017 så var många relativt säkra på att det var just Ulf Kristersson som skulle bli hennes efterträdare. Detta visade sig även vara sant och Kristersson kom att representera en mer klassiskt moderat inriktning. Med honom vid rodret så har folks inställning till Moderaterna som parti gått från skepticism till utbrett stöd.

Ett allt mer växande folkstöd

När Batra avgick så uppstod stor förvirring kring moderaternas framtid. Men intressant nog så visade sig denna förvirring vara väldigt kortvarig. På senare tid har stödet för moderaterna skjutit i höjden och det är nu fler person än någonsin tidigare som ser Moderaterna som ett bra alternativ. Sett till de senaste undersökningarna från Sifo så skulle moderaterna och Alliansen vinna och få chansen att bilda regering om det vore val idag. Så stort är stödet att moderaterna endast ligger ungefär 3 procentenheter efter Socialdemokraterna. Det är verkligen unika tider då moderaterna är i det närmaste lika stora som deras främsta rivaler.

Vilka kommer att bilda regering?

De flesta har vid det här laget accepterat att Sverige kommer att få dras med koalitionsregeringar under överskådlig framtid. Därmed är chanserna små för att Moderaterna kommer att regera på egen hand. Men sett till siffrorna så finns det däremot större chans för Alliansen, beståendes av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, att kunna bilda regering. Sett till utvecklingen i de undersökningar som har genomförts så är Alliansen i skrivande stund den främsta kandidaten till att kunna bilda regering 2018.

Vi har sammanställt oddsen på Moderaterna i valet 2018 här.