Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Regn på midsommarafton 2017 odds

Blir det regn på midsommar? Det här är en fråga som många ställer sig så fort denna högtid börjar att närma sig. Traditionen att fira midsommar är i viss mån dold i ett historiskt dunkel. Ingen kan riktigt säga när det hela började. Och internationellt sett verkar det hela mest ha kommit att bli associerat med att dansa små grodorna kring midsommarstången. Hur man än ser på den saken så är midsommarfirandet en väl etablerad tradition, och bra väder är en i det närmaste nödvändig förutsättning.

Men vad säger statistiken? Brukar det regna på midsommar? Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) har fört en viss sporadisk statistik över väder vid olika högtider. Och deras data förtäljer att vädret har en tendens att skifta ganska drastiskt. Snittemperaturen brukar vara mellan 19 och 25 grader, och tittar vi på de senaste åtta åren så har det faktiskt inte varit en enda regnfri midsommar. Men detta gäller faktiskt inte hela landet. Under 2009, 2012 och 2015 regnade det i stora delar av södra Sverige. Norra Sverige var däremot regndrabbat under 2010, 2013 och 2014. Intressant nog drabbades hela Sverige av sporadiska skurar under 2008 och 2011. Men, nog med årtal.

Kan vi dra några generella slutsatser av detta? Det verkar som att det i stor utsträckning är hugget eller stucket om det faktiskt kommer att regna. Chanserna för regn är däremot till synes lägre i de mest norra delarna av Sverige. Firar man midsommar i södra Sverige gör man därför lika bra i att förvänta sig minst lika mycket sol som regn, men gör bäst i att faktiskt ha paraplyet redo. Så det går faktiskt inte att definitivt säga huruvida det blir regn på midsommarafton. Men vädret blir typiskt sett väldigt ostadigt. Och därför bör man ha för vana att faktiskt förvänta sig regnskurar med ganska oberäknelig intervall.

Betsson har odds på om det kommer att regna på midsommarafton 2017 i olika städer. Oddsen finns under Odds -> Övrigt -> Sverige