Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Vit jul 2017 odds

Sverige har i stor utsträckning kommit att förknippas med snö. Såväl internationellt som i den egna kulturella självbilden. Det är väl egentligen inte så konstigt då vi har en förhållandevis lång snösäsong och tillika kort sommarperiod. Men det som definitivt blivit mest förknippat med snö är helt klart julafton.

Fast enligt Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, så har vi i Sverige faktiskt haft fler jular med barmark än med snötäcke. Åtminstone om man tittar på landet som en helhet. Plockar vi fram luppen så ser vi däremot att chansen för en vit jul i Lund är liten, medans den i Haparanda är närmast given. I Norrland och nordvästra Svealand är det nämligen snötäcke hela åtta av tio jular. Men i västra och södra Götaland visar sig snön bara på ungefär tre av tio jular. För att vara ett land med en självbild av att vara sådär allmänt lagom har vi oväntat många extremer.

Unibet har odds på om det blir en vit jul 2017 i Borås, Gävle, Göteborg, Halmstad, Haparanda, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Mora, Norrköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Växjö, Örebro resp. Östersund.