Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

100 meter häck VM Odds

Vem vinner 100 meter häck damer vid VM i friidrott 2023?

Inga odds tillgängliga just nu

VM i friidrott 2023 och 100 meter häck för damer

När det kommer till häcklöpning så är det en på många sätt en oerhört ikonisk gren som för många sammanfattar allt som friidrott handlar om. Sedan damernas häcklöpning 1972 ökades till 100 meter har det varit en riktig publikfavorit. Värt att lägga märke till är att det faktiskt sällan kallas 100 meter för damer, då det per definition är en damgren eftersom herrarnas motsvarande häcklöpning är på 110 meter. Hur som helst så består grenen av tio häckar utplacerade med 8,5 meters mellanrum, med undantag för den första som finns 13 meter efter startlinjen, och varje häck har en höjd motsvarande 83,8 centimeter. Precis som med i stort sett samtliga övriga grenar med löpning som inslag så har Amerika i princip dominerat guldplatsen.

Under 2017 års VM så var det däremot Australien som segrade tack vare Sally Pearsons prestation på 12,59 sekunder. På silver- respektive bronsplats hamnade amerikanskan Dawn Harper-Nelson och Tysklands Pamela Dutkiewicz. För Sveriges del så är det rysk-svenska Ludmila Engquist som legat bakom de största framgångarna. Den senare delen av hennes karriär präglades däremot svårt att rykten om doping. På senare tid har Jamaica och Australien kommit att bli två väldigt framträdande länder, vid sidan av Bulgarien så är det många som tror att dessa länder är de enda med tillräckligt stora förmågor att konkurrera med USA. Den som väljer att spekulera i eventuella utkomster av VM 2023 i 100 m häcklöpning har därför en svår uppgift framför sig. Det är inte längre säkert att gamla statistiska sanningar längre är representativa för vad man faktiskt har att förvänta sig. Därför gör man bäst i att hålla ett öka på respektive atleter.

Odds

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i VM i friidrott 2023.