Basket E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

400 meter herrar VM i friidrott 2019 Odds

Vem vinner 400 meter herrar vid VM i friidrott 2019?

Inga odds tillgängliga just nu

400 meter

400 meter i friidrott är den längsta sprintdistansen vid slätlöpning. Ett varv är utomhus precis 400 meter. Inomhus är det istället 200 meter. Den allra första i världen bland herrar att löpa denna distans under 45 sekunder var Wendell Mottley. Det gjorde han 1966. Först under 44 sekunder var Lee Evans 1968. Sedan tog det 20 år innan någon alls lyckades med att springa under 44 sekunder.

Svenska deltagare

Ännu är det inte klart vem från den svenska VM-truppen som ska tävla i denna gren. Den slutgiltiga truppen tas ut den 6 september. Du kan hålla utkik på nätet för att se vem det kommer att bli.

Följ VM på tv

VM kommer att hållas på Kahilifa International Stadium. Denna arena är även känd som Nationalstadion i Doha där Qatars fotbollslandslag spelar och den kommer också att användas under fotbolls-VM 2022. Publikkapaciteten är för närvarande ca 50 000 åskådare men det finns planer på att utöka antalet platser till ca 68 000 åskådare till fotbolls-VM. SVT kommer att sända direkt från Doha. VM går av stapeln mellan 28 september och 6 oktober. Det gör att du kan sitta hemma, bekvämt i din soffa för att se på våra svenska medaljhopp.

Hur kommer det gå i VM?

Funderar du på att lägga ett bet eller flera på VM och då på 200 meter så funderar du kanske på vem som är bäst att satsa pengar på. Stora utmanare genom tiderna som varit nära rekordet under 44 sekunder är från Storbritannien, Karibien och Nigeria. Även Sydafrika är ett land som kan vara värt att hålla ett öga på. Det då det har gjorts världsrekord i denna gren med löpare från detta land. Det kan även finnas bra motstånd och utmanare från USA.