E-sport Fotboll Handboll Innebandy Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Är 2021 ett bra år att investera i Bitcoin?

Kryptovalutor som Bitcoin har länge varit i skymundan. Det var först nu under december förra året som värdet började stiga, och nådde ett pris på 20 000 dollar för första gången någonsin. Under januari 2021 ökade värdet till över 34 000 dollar, och den 9 februari slog valutan ett nytt rekordhögt värde på hela 48 000 dollar efter Tesla avslöjade att de köpt 1,5 miljarder dollar av Bitcoin!

Mycket tyder på att kryptovalutor som Bitcoin återigen kommer att bli populära. Fler och fler företag börjar tillåta Bitcoin som valuta på deras e-handelssidor, vilket gör att fler och fler använder sig av kryptovalutan. Således stiger även värdet på Bitcoin, vilket som gör dem till en potentiellt bra investeringstillgång. Om du undrar om det är smart att investera i dessa kryptovalutor eller inte under året föreslår vi att du läser vidare!

En spännande men riskfylld investering

Kryptovalutor använder sig av en så kallad blockchain-teknologi, som gör att all data kan överföras i cyberspace. Till skillnad från konventionella valutor är kryptovalutor decentraliserade, vilket betyder att de inte regleras av banker eller regeringar. Således är kryptovalutor globala valutor, och har därmed samma värde oberoende av vilket land de handlas med i.

Dessa faktorer spelar stor roll när investerare väljer att investera i Bitcoin, allt eftersom det ser det som framtidens sätt att genomföra transaktioner på. De flesta känner till risken med den extremt volatila kryptovalutan, men trots detta fortsätter många se potential i tillgången.

Är Bitcoin en bra eller dålig investering?

Jämfört med många andra investeringstillgångar som aktier, fonder och obligationer befinner sig Bitcoin betydligt längre ut i högriskänden. Priset på dessa valutor är väldigt volatila, varav några ger väldigt bra avkastning för investerare och några kan resultera i förlust rätt snabbt.

Men det är också viktigt att komma ihåg att alla investeringar innebär risktagande. Visst tar man lite större risker när man investerar i kryptovalutor, men ändå! Det viktigaste är att man hänger med och förstår när man ska köpa och sälja. Detta är dock inte helt lätt med tanke på att marknaden för Bitcoin förändras så drastiskt. Detta har resulterat i att fenomenet kryptoroboter uppkommit och faktiskt blivit väldigt populärt.

Kryptoroboter köper och säljer Bitcoins för att skapa vinst för dess användare. Tyvärr läser man allt för ofta ting som “bitcoin era bluff”, där kryptoroboter blir anklagade för att vara bedrägeri. Det finns dock en hel del legitima kryptoroboter där ute som kan underlätta investeringsprocessen för Krypto-investerare, men var noggrann med att granska omdömen innan du anlitar dem!

Ta chansen om du vill – annars kör på säkra kort

Vi hoppas att du fått ett svar på frågan “Är 2021 ett bra år att investera i Bitcoin?” vid det här laget. Som vi kan se har värdet ökat något extremt och kryptovalutorna har nästan samma rykte som de hade under deras boom 2017. De är däremot fortfarande extremt volatila tillgångar, och ska man investera i Bitcoin måste man vara säker på vad man ger sig in på. I vårt tycke är det en spännande investeringsmetod, men bör givetvis inte vara det enda du fokusera på om du vill bygga ett stort kapital med dina investeringar.