Fotboll OS i Tokyo Politik Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Betalmetoderna som används och vad du ska tänka på

Det är inte bara oddsen du ska granska när du ska spela hos ett spelbolag. Innan du ens börjar att jämföra de olika lagen med varandra ska du ta en närmare titt på spelbolaget. Det kan nämligen finnas flera sätt för dig att göra insättningar och uttag. För att du ska välja metoden som passar dig bäst bör du känna till alternativen.

Därför finns det alternativ

Varför finns det så många olika betalmetoder att välja mellan? Alla har väl ett bankkort? Precis som med allt annat föredrar vi människor olika saker. Där några vill betala alla sina köp med kort, både på nätet och i vanliga butiker, vill andra göra direktöverföringar via banken. Den som är van vid att beställa saker på nätet från hela världen väljer kanske hellre att betala med e-plånböcker, eftersom de anser att det är ett säkrare alternativ. Spelbolagen vill helt enkelt ge spelarna valmöjligheten att välja den metod som är enklast för dem.

Alla spelbolag erbjuder inte samma betalmetoder, men några är vanligare än andra.

Konto/kreditkort

Konto- och kreditkortsinsättningar erbjuds hos de flesta spelbolag. De är bland de vanligaste betalmetoderna i Sverige och de flesta accepterar betalning med Visa eller MasterCard. Däremot finns det nackdelar med den här metoden. Du måste vara extra noggrann med att skydda dina uppgifter och ta reda på om spelbolaget gör sitt yttersta för att skydda dem. Uttagen tar också oftast längre tid än insättningarna och ibland kan du behöva vänta i upp till 5 dagar innan du har vinsten på kortet.

(Källa: Pexels)

E-plånböcker

E-plånböcker blir allt vanligare och det är ett bra alternativ för den som inte vill lämna ut sina uppgifter direkt till spelbolaget. En e-plånbok är en mellanhand mellan dig och handlaren. Istället för att lämna ut konto- och kortuppgifter lämnar du ut din mejladress eller användarnamnet som är kopplat till din e-plånbok. PayPal är ett av de säkraste alternativen och det som har funnits längst. Det grundades redan 1998 och har på över 20 verksamma år vuxit till en betaltjänst som accepteras i de flesta länder. Användaren väljer antingen att ha ett saldo på PayPal eller ha sitt kontokort kopplat till tjänsten, så att det alltid finns pengar. En stor fördel för spelare är att det går lika snabbt att göra ett uttag som en insättning.

Andra alternativ

Banköverföringar var tidigare ett populärt alternativ, men allt färre orkar logga in på sina banker för att göra direktöverföringar. Dessutom tar både insättning och uttag tid eftersom det är banken som ska sköta dem. Betalning med Swish har blivit vanligare i butiker och kanske snart även utomlands. Några spelbolag erbjuder tjänsten som insättningsmetod men än så länge går det inte att göra uttag. För uttag måste en annan metod användas.

Oavsett vilken betalmetod du väljer ska du ta reda på om spelbolaget är säkert. Du kan titta efter logotyperna för Spelpaus, som ska finnas högst på sidan, och längst ned på brukar det stå hur länge spellicenserna gäller. Då vet du att spelbolaget följer alla regler för spel- och datasäkerhet, och kan lägga fokus på att granska oddsen inför kommande match.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för