E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

CSGO betting

Undvik fällorna vid CSGO betting

E-sport har blivit en megasuccé, det är inget snack om saken. På bara några år har tävlande i datorspel gått från att äga rum i trånga och svettiga lokaler till att fylla arenor som rymmer tusentals åskådare. Som en följd av esportens framgång har flertalet spelbolag infört möjligheten att betta på CSGO och andra esporter.

Dessutom har det lanserats sprillans nya spelbolag som i huvudsak satsar på att erbjuda betting på CSGO, League of Legends, PUBG och en hel bunt andra esportspel. Även om det främst är till fördel för spelare att urvalet av spelbolag numera är stort så finns det några fallgropar att undvika.

Därför har ett gäng esportentusiaster startat jämförelsesajten Esportbets.se. Där får besökare hjälp med att hitta rätt i djungeln av spelbolag.

Identifiera seriösa betting sidor för CSGO

För att kunna undvika fällor gäller det att man införskaffar sig den kunskap som krävs för att identifiera seriösa spelbolag. CSGO betting guiden https://esportbets.se/csgo-betting har tagit fram en lista med råd gällande vad man ska undvika i sitt letande av spelbolag.

Håll utkik efter spellicens

Det första och kanske mest avgörande rådet är att hålla utkik efter en spellicens. Allt för många opålitliga bettingsidor (speciellt inom skins gambling) försöker att rida på vågen av CSGO betting. Därför är ett första steg att fastställa att ett spelbolag sköter sin verksamhet på ett lagligt vis. Alla spelbolag som är verksamma inom gambling och betting måste inneha en spellicens, saknas detta är spelbolaget med största sannolikhet inte pålitligt. Licensen hittas oftast nere vid footern eller på sidan med information om företaget. Idag är det vanligt att erhålla spellicens på Malta, som blivit lite av ett mecka för gamblingverksamhet på nätet.

Säkerhet & kryptering 

Som nummer två på listan ser vi säkerhet och kryptering. Håll dig borta från opålitliga bettingsidor som inte aktivt arbetar med att skydda sig från yttre hot i form av hackers eller som inte krypterar känslig information. En detalj man kan kika efter är om spelbolaget har en webbplats som är säkrad med SSL (Secure Sockets Layer) genom att kolla om det syns ett ”s” efter ”http” uppe i adressfältet i webbläsaren. SSL betyder att all data/information som skickas mellan en webbserver och webbläsare är krypterad och därmed inte åtkomlig av någon tredje part.

Spelbolagets rykte

Innan man börjar med betting på CSGO bör man undersöka spelbolagets rykte, har deras medlemmar positiva eller negativa erfarenheter? Det är svårt för spelbolag att göra exakt alla sina kunder nöjda, därför förekommer det alltid enstaka kunder som är missnöjda. Det är när i princip varenda forum och sajt på nätet är översvämmade av kritik som man borde ta sig en rejäl funderare innan man blir medlem. Dessutom är det inte helt ovanligt att se seriösa spelbolag på kända forum där de bemöter kritik och hjälper spelare som stött på problem. Det är definitivt ett tecken på att man tar sina medlemmar på allvar och är måna om deras trivsel.

Rimliga krav på CSGO bonusar

Det är lätt att bli frestad av en givmild bonus, och dessa erbjudanden ploppar ju verkligen upp överallt. Men var inte för snabb med att bli medlem och hämta bonusen, läs noga vad bettingsidan kräver av dig. Ibland händer det att det är fullkomligt orimliga krav som ställs som är väldigt svåra att uppnå. Det är också viktigt att CSGO betting sidors regler och villkor är tydliga och raka så inga missförstånd uppstår vid senare skede.