Basket E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Därför är sportsbetting fortfarande favoriten

Källa: Pexels

Om du någonsin varit på en sajt där du kan satsa pengar, har du antagligen sett att det finns en otrolig mängd olika saker att sätta sina pengar på. Men av någon anledning är det fortfarande sport, inte minst traditionell sport, som folk föredrar att sätta sina pengar på. Men varför är det så egentligen?

Tillskott till marknaden

Förr så var det alltid sport det handlade om. Sa du att du skulle satsa pengar så antogs det alltid att du skulle sätta pengarna på en spännande fotbollsmatch eller den kommande boxningsmatchen. Det är inte ett dugg konstigt med tanke på att du endast kunde satsa pengar på sport.

Med tiden förändrades det. Idag kan du satsa pengar på nästan vad som helst, även på de större bettingsajterna som finns där ute. I Sverige kan du till exempel satsa pengar på de olika riksdagspartiernas resultat i valet. Du kan även göra det på andra val, det amerikanska valet är en favorit hos många bettingfantaster.

Det har även kommit E-sport, som är tävlingar inom olika sorters dataspel, inte minst populära titlar som Counter Strike. Det var ett efterlängtat tillskott och även där satsas det enorma summor. Det har snabbt blivit en stor sport där det inte är omöjligt att turneringsvinnarna går ifrån med mångmiljonbelopp i fickan. Det har nått en sådan popularitet att Championship-spelaren Pontus Jansson föredrar att titta på e-sportsturneringar än fotbollsmatcher.

Ändå är det just sport bets från betfair som är mer populära än till exempel e-sporten eller politiska vadslagningar, men varför är det så?

Källa: Pixabay

Vanan är svår att bryta

Många som satsar pengar på nätet har gjort det ett bra tag. När man talar om betting och ska lära sig det, är informationen man får oftast från de som är vana att satsa pengar på traditionella sporter. Då är det också vanligare att nybörjare sätter sina pengar på de stora matcherna.

En annan anledning är helt enkelt mysteriet med de nya tillskotten. Om du ska sätta dina pengar på ett politiskt valresultat, ja då är det bäst att du vet ett och annat om politik. Du måste konsumera stora mängder med medier för att försöka få dig en någorlunda objektiv överblick över det politiska läget.

När det gäller e-sporten så är det även där väldigt nytt. Är man själv inte en dataspelare är det svårt att förstå reglerna, hur allting går till och dylikt. Det är även svårare att då sätta sig in i de olika spelarnas förmågor i spelet. Resultatet är att de flesta som satsar pengar inom e-sport, är själva dataspelare och redan vet mycket om de olika faktorerna och spelarna.

Förändring är på väg

Med tiden kommer det här att förändras. Precis som att du idag hittar tusentals sajter med information om de kommande sportevenemangen, börjar också e-sport och andra stora evenemang att få en hel del mediatäckning. Det har även dykt upp sajter som dedikerat sig till att sprida information om oddsen inför olika val.

Så med tiden då dessa marknader blir mer kända, kommer också spelare att komma med sina pengar. Ju mer utrymme dessa marknader får, desto fler kommer att våga sig på dem.