E-sport Fotboll Handboll Innebandy Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

En guide för nybörjare - odds betting

Odds betting har funnits ett bra tag, dock är det kanske inte alla som vet exakt vad det innebär. Du kanske är en av dem som är nyfiken och vill veta mer? Då har du kommit rätt. När man bettar och spelar på odds så menar man oftast betting på olika sporter. Istället för att fysiskt gå till en butik och betta så kan du även göra det online.

Det finns olika sporter att betta på och vissa är mer populärare än andra. Det finns även en uppsjö av olika spelbolag på nätet, utbudet ökar frekvent då många har ett stort intresse för online betting. Du behöver inte leta länge för att hitta ett spelbolag online som kommer falla dig i smaken. Det kanske känns svårt att veta exakt vart du ska börja när du vill betta på odds.

Ett tips kan vara att betta på de mest populära sporterna, eftersom spellimiteringarna oftast är lägre på dessa. Bettingbolagen har väldigt många alternativ på odds betting för alla olika typer av spelare, eftersom alla gillar att betta på olika saker.

Fotboll och hockey

Fotboll och hockey är ett väldigt hett ämne i Sverige, det är väldigt hett att betta på dessa sporter. Detta är såklart på grund av att de är två av de största sporterna i världen. Oddsalternativen på fotboll är dock lite högre än alla andra, närmare 10 gånger högre för att vara exakt. Det finns ännu ingen sport som riktigt mäter sig i popularitet som fotbollen gör. Två av de mest lockande evenemangen att betta på är EM och VM. Var fjärde år när dessa evenemang är igång så rasar oddsen in.

soccer stadium

Boxning

En annan sport som har tagit ett stort steg inom bettingvärlden är boxning, framförallt UFC evenemang. Dessa evenemang hålls cirka en gång per månad och blir mer och mer populära att betta på. Det finns även fler boxningsförbund som det går att betta på och det är bland annat WBC och IBF, matcherna är organiserade i olika viktklasser. Ofast är det matcher i tungviktstiteln som får mest bettare. Har du inte stor kunskap om dessa förbund är det en fördel att läsa på innan man väljer att betta på en match.

Olympiska Spelen

OS är ett av årets största och äldsta sportevenemang som hålls igång i ungefär 4 veckor under sommaren. Det finns massa spelbolag som har olika bettingalternativ under denna stora sporthändelse. Ett exempel på odds inom OS är hur många länder som vinner ett x antal grenar och vilka som du tror står som enskilda vinnare.

Betting på olika typer av underhållning

Det blir även mer och mer uppmärksammat med betting på olika typer av underhållning, till exempel tävlingar som, lets dance, idol, talang och andra underhållningsprogram. Listan kan göras lång, dock är Melodifestivalen ett av de mest populära oddsen att betta på i Sverige. Då underhållningsmarknaden bara växer och växer så gör spelbolagen det också, underhållning blir mer och mer attraktivt att betta på. Hos spelbolagen kan du hitta underhållning att betta på som du kanske inte ens hade en aning om att det existerar, vilket i sin tur kan generera ett nytt intresse för dig som bettar.

Många kanske inte har koll på detta, men det går faktiskt även att lägga odds på politik. Det kanske också är något som är främmande för de som är rutinerade bettare. Det är faktiskt så att många svenskar brukar betta på riksdagsvalet exempelvis. När du lägger odds på riksdagsvalet betyder det att du kan betta på vem du tror kommer bli statsminister, vilka partier som kommer formas i gemensamma block, och kanske vilka som kommer få mest röster. Du kan välja att lägga olika odds på alla partier eller bara lägga odds på ett parti.