Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Simning: VM 2022 Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Fem europeiska fotbollsligor för sportsbetting

Fotboll engagerar många – både på planen och vid åskådarbänken. Att ägna sig åt betting på fotboll är en av de mest populära sortens sportsbetting, där de europeiska ligorna är särskilt intressanta för många. Nedan listas de fem största europeiska fotbollsligorna, alla ur ett bettingperspektiv.

Sveriges bästa fotbollslag möts i Allsvenskan


Bild: Unsplash

Allsvenskan är toppligan i Sverige, och bevakas noggrant av svensk media och fotbollsfans i landet. Ligan har en lång historia och sträcker sig ända tillbaka till 1924 då Allsvenskan spelades för allra första gången.

Totalt ingår 16 svenska fotbollslag i ligan. Lag som presterat bra i ligan genom tiderna är AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF och Malmö FF. De sistnämnda har kammat hem guldmedaljen hela 20 gånger, vilket hittills är rekord.

Engelska toppligan Premier League

Engelska Premier League anses av många fans och sportjournalister som en av de bästa ligorna idag. Ligan har spelats sedan 1992 och har en stor räckvidd då den sänds i över 100 länder, vilket når en tv-publik på flera miljarder personer runt om i världen.

I ligan spelar 20 av Englands bästa fotbollslag. Spelare som figurerar i ligan är namn som Tottenhams Harry Kane, Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang och Manchester Citys vassa anfallare Sergio Agüero. Detta är bara några av de engelska klubbarnas stjärnskott som syns i Premier League.

Champions League bjuder på fotboll i världsklass

Champions Leaugue är en av de i särklass mest populära europeiska fotbollsligorna där hela 79 lag deltar. Historiskt sett har Real Madrid presterat bäst med sina 13 vinster genom åren.

Bettingsajter som bet365 erbjuder sportspel och odds på Champions League. Fotbollsintresserade kan genom sportsbetting spela på utfallet i specifika matcher, eller det slutgiltiga resultatet i ligan. Just nu är Bayern München vinsttippade med oddset 3.75, tätt följda av Manchester United med oddset 5.

Tuffa tag i tyska bundesliga

 

Bild: Unsplash

Bundesliga rankades av UEFA som den fjärde bästa fotbollsligan i Europa år 2019. Denna tyska liga är omtalad för sin tuffa spelstil och lockar mängder av fotbollsfans varje år. Fotbollsligan startade 1963 och har körts varje år sedan dess, alltid med 18 deltagande lag.

Kuriosa är att Bundesliga har bland de högsta målsnittet i världen. De deltagande tyska klubbarna är också framgångsrika i de europeiska turneringarna. Stjärnskottet av Bundesliga är klubben Bayern München, som lyckats med det prestigefyllda uppdraget att kamma hem vinst i ligan hela 30 gånger.

Spanska La Liga intresserar många

Den spanska högsta nationella fotbollsligan, La Liga, inkluderar högstatuslag som Real Madrid, Atlético Madrid och Barcelona. Ligan grundades så tidigt som 1929 och består av 20 lag. Historiskt sett har Real Madrid kammat hem flest vinster, klubben har hela 34 guldmedaljer i La Liga.

Intresset kring La Liga är enormt stort, både inom Spanien, i Europa och runt om i världen. I ligan spelar några av världens bästa fotbollsspelare, vilket gör mediabevakningen stor och tittarsiffrorna höga.

Avslutningsvis kan det konstateras att de europeiska fotbollsligorna engagerar många, inte minst när det rör sig om betting. Det blir spännande att följa ligorna under pågående säsong.