Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Inomhus-EM odds

Inomhus-EM i friidrott 2021

Europeiska inomhusmästerskapen i friidrott har arrangerats regelbundet sedan 1970. Och även om det inte längre är ett årligen förekommande mästerskap så är det ändå ett av världens mest populära inomhusevenemang. Och 2021 är speciellt då det är första gången sedan 1975 som Polen är värdland, vilket har kommit att bli en symbol för deras särställning då de efter Storbritannien, Tyskland och Ryssland är det land som plockat hem flest medaljer.

Mästerskapen kommer att utspela sig mellan fredag 5 mars och söndag 7 mars 2021. Platsen för evenemanget kommer att vara den historiska polska hamnstaden Toruń. Och för Polen och dess sportföreningar är det en enorm händelse. Den som befinner sig på plats redan på torsdag får även chansen att se både öppningsceremonin och ett flertal kvalificeringshändelser.

Det fullspäckade schemat varvar herr- och damevenemang i maklig takt. Bland de deltagande länderna finner vi Polen, Ukraina, Tjeckien, Italien, Vitryssland (Belarus) och Tyskland där varje land representeras av sexton deltagare, hälften män och hälften kvinnor.

Polsk särställning men oklar utkomst

Men vad kan man förvänta sig för prestationer från de olika länderna? Polen har verkligen världens ögon på sig. Mycket på grund av att de har säkrat flest medaljer under tidigare års inomhusmästerskap. De har själva däremot uttryckt oro över huruvida de kommer att kunna fortsätta ligga på samma höga nivå. Med totalt sett tio evenemang på schemat krävs det nämligen bra prestationer på bred front, och minsta svaghet kan få förödande konsekvenser. Av historiska skäl har många därför kommit att se 2021 års EM i friidrott som en kamp mellan främst Polen och Tyskland. Men exakt hur saker och ting kommer att utspela sig är något som tiden får utvisa. Det är ännu oklart hur deltagandet kommer att se ut, och vilka förutsättningar som kommer att råda med tanke på de enorma oroligheter som nu råder runt om i världen.

Inomhus-EM i friidrott 2021 äger rum före fotbolls-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för