Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

30 km damer skid-VM Odds

Vem vinner damernas 30 km vid skid-VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

VM i nordisk skidsport och damernas 30 km masstart

När damernas masstart äger rum lördag den 2 mars, på Cross-Country Arena i Seefeld, så är det med enorma förväntningar. Masstart, ibland kallat för skating, anses intressant nog vara en skidvärldens mest komplicerade grenar. Anledningen är att ett så stort antal åkare inleder sitt åkande samtidigt att riskerna av naturliga skäl blir väldigt höga. Om någon skulle ramla kan det innebära katastrof och stora personliga risker. De åkare som har hög nivå av explosivitet har däremot fördelen att kunna säkra en väldigt bra inledande position.

Vad som ytterligare bidrar till spänningen när det gäller masstart är att startpositionen ofta är beroende av vad den enskilde åkaren har lyckats prestera i tidigare evenemang. Har man som åkare lyckats bra så får man många fördelar i masstart, men om man däremot har haft otur så kommer evenemanget att bli en enorm prövning.

Att få en bra startposition, prestera bra i början och vara tillräckligt uthållig för att hålla sin position är ofta vad som skiljer vinnare från förlorare. Tittar man på historiska resultat så har Sverige och Norge traditionellt sätt presterat väldigt bra. På senare tid så har däremot Ryssland visat sig vara en oerhört starka. Då startpositionen avgörs av hur åkarna presterat i tidigare grenar så har masstart en tendens att vara ett väldigt oväntat inslag i skid-VM.

Om vi gör en återblick till 2017 års VM i nordisk skidsport så var det Norge som helt och hållet dominerade grenen. Tre norska åkare säkrade såväl guld som silver och brons. Marit Bjørgen plockade hem guldet, Heidi Weng silvret och Astrid Jacobsen bronset. Därför har många kommit att se detta som en norsk gren. Men huruvida samma sak kommer att upprepa sig inför 2019 är högst oklart och något som vi kommer behöva titta närmare på.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i VM i längdskidor 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för