Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Skidskytte: VM 2021 Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Nästa tränare i Norges landslag

Nästa tränare i Norges landslag

Nästa tränare i Norges landslag efter Lars Lagerbäck

    Högsta
odds
Lägsta
odds
No Odds Right Now
Unibet

Lars Lagerbäck – Tränare och förbundskapten i norska herrlandslaget

När svenske Lars Lagerbäck i början av 2017 utnämndes till förbundskapten för norska herrlandslaget i fotboll så var det många som var snabba med att höja på ögonbrynen. Trots att han två år innan hade tagit isländska herrlandskapet till EM i fotboll och säkrat deras ditintills största internationella framgångar, så fanns det personer som ansåg att hans ålder i kombination med uteblivna segrar gjorde att han inte var den bäst lämpade personen för positionen. Men då 2018 blev ett succéår för norska herrlandslaget så tystnade kritikerna snabbt.

Från att i ha varit aktiv fotbollsspelare i Alby Fotbollsförening (Alby FF) och den något avigt betitlade Gimonäs Cykelklubb (Gimonäs CK) tog han 1977 sitt första tränaruppdrag. Sedan 1990 har han helhjärtat fokuserat på att träna landslag, och inledde 2010 sin internationella karriär som förbundskapten för Nigerias herrlandslag i fotboll. Med åren har han skapat ett rykte av att vara lite småtråkigt lågmäld, men högpresterande. Denna bild formades på många sätt av hans enorma framgångar som tränare för svenska landslaget mellan 2000 och 2009. Under denna period var det inte ovanligt att medierna beskrev honom som svenska folkets favorittränare.

Hans tränarstil har beskrivits målmedveten, tydlig och auktoritär, men med ett öra för spelarnas förmågor och önskemål. När han beskrivit sin egen tränarstil så har det ofta varit i ordalag så som magkänsla och att fånga upp det bästa som varje enskilt lag har att erbjuda. Med tanke på hans framgångar är det av naturliga skäl svårt att påstå något annat än att han verkligen har varit något på spåret. På många sätt så har hans taktik i stor utsträckning varit att planera defensivt spel, vilket inte sällan har beskrivits som typisk 90-talsfotboll. Att det nått framgångar är det knappast någon som längre tvekar.

Imponerande nog så har Lagerbäck varit väldigt konsekvent i hur han agerat som tränare. Och det är i det närmaste unikt att han blivit så pass populär som tränare i varje enskilt lag han haft att göra med. Detta, om något, vittnar tydligt om hur gedigna principer och en tydlig idé om hur man når framgång räcker för att ta ett lag till oanade höjder.

Oklara framtidsplaner – Men åldern tränger på

Enligt honom själv har han efter en över fyrtioårig karriär som tränare nu börjat överväga att dra sig tillbaka från tränarrollen. Vissa anser att detta kommer ganska lägligt då han inte lyckats upprepa storframgångarna med Norge. Tvärt om har prestationerna uteblivet och bakslagen hopat sig. Därför  har det redan nu på vissa håll spekulerats i potentiella ersättare även om inga kandidater har namngivits. Det bör däremot nämnas att han även under åren med Island antytt att pensionen legat nära. Så hans uttryckta framtidsplaner bör definitivt tas med en nypa salt. Något som man däremot kan vara säker på är att han med största sannolikhet kommer att börja trappa ned sina åtaganden. Men exakt vad som blir hans nästa karriärsteg är det nog ingen som vågar spekulera i. Han har definitivt överraskat flera gånger tidigare.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för