Cykel E-sport Fotboll Friidrott: VM 2022 Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Oddsen inför matchen om interimtiteln i UFC 249

Det är dags för en ny UFC-gala! Den 9 maj startar ett fullspäckat matchkort på VyStar Veterans Memorial Arena, i Jacksonville Florida. Två titelmatcher kommer att avgöras, varav huvudmatchen är mellan ”El Cucuy” och ”The Highlight” och oddsen är jämna.

Kampen om interimbältet

El Cucuy, som egentligen heter Tony Ferguson, och The Highlight, Justin Gaethje, kommer att göra upp om en tillfällig titel i lättvikt, vilket kallas för interim. En titt på spelbolagens odds på Tony Ferguson mot Justin Gaethje UFC 249 slåss visar att det förväntas att bli en jämn match. Ferguson är förhandsfavorit med oddset 1.50, men Gaethje är inte långt efter med oddset 2.40.

Anledningen till att Ferguson är förhandsfavoriten är för att han tidigare har haft interimtiteln i lättvikt. Han vann det 2017 men blev fråntagen titeln på grund av skador. Han är också den nuvarande ettan på lättviktsrankingen och hans karriärresultat är 25-3. Hans senaste förlust var mot Michael Johnson 2012.

Gaethje är däremot inte ett svagt kort. Han är rankad som nummer fyra i världen och har ett karriärresultat på 21-2. Enligt egen utsago under uppsnacket såg han fram emot matchen och menade på att han äntligen skulle få en motståndare som var värdig att möta honom. Även UFC:s president, Dana White, har sagt att han tror att den här matchen kommer att bli riktigt jämn och spännande. I en intervju med ESPN över Instagram Live sa han till och med att han kunde garantera det.

Vinnaren möter Khabib

Huvudmatchen var från början tänkt att vara en titelmatch om lättviktsbältet. Den skulle ha gått mellan Ferguson och den nuvarande mästaren, Khabib Nurmagomedov. Ryssen, som blev världsmästare i kampsporten sambo 2009 och 2010, vann titeln i en match mot Al Iaquinta 2018. Han har försvarat den två gånger. En gång mot Conor McGregor senare samma år och mot Dustin Poirier i september 2019. Det var hans senaste match och han har nu ett matchresultat där han är helt obesegrad i tjugoåtta matcher. Nu är det istället vinnaren mellan Ferguson och Gaethje som kommer att ställas mot ryssen i titelmatchen längre fram på året.

Betting på UFC

I och med det ökade intresset för UFC och MMA överlag har utbudet på bettingsidorna utvecklats. Det är inte bara möjligt att betta på vem som vinner en match, vilket ovannämnda odds visar. Spelvarianterna är mer utvecklade än så. Det går att betta på i vilken rond som vinnaren kommer att koras, vilken vinstmetod som kommer att användas eller om det kommer att bli poängavdrag i matchen. Det går även att kombinera vinstmetoden med i vilken rond som matchen kommer att avslutas. UFC-betting är samtidigt tillgängligt live. Då gäller det att titta på matchen för att samla in information om hur det verkar gå för de två deltagarna. Precis som i övrig betting gäller det att samla på sig mycket information om deltagarna och läget inför matchen. Det, tillsammans med vad som händer under matchen, används sedan för att välja liveodds.

Det är utan tvekan en spännande gala som kommer att hållas i maj. Totalt kommer elva matcher att avgöras men det råder ingen tvekan om att det är kampen om interimbältet som kommer att få UFC-fansens fulla uppmärksamhet.