E-sport Fotboll Handboll Ishockey OS 2022 Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Sprintstafett för herrar OS Odds

Vilka vinner sprintstafett för herrar vid vinter-OS 2022?

Sprintstafett för män och Vinter-OS 2022

Nedräkningen inför OS 2022 har verkligen börjat. Trots att det kanske upplevs ligga i en långväga framtida så kommer spelet ha börjat innan man vet ordet av. Och det finns många indikatorer gällande vilka länder som kommer prestera bäst. Längdskidåkning har under lång tid mer eller mindre dominerats av de nordiska länderna, och kanske mer specifikt av Skandinavien och Ryssland. Vissa har till och med föreslagit att det inte finns någon anledning att överväga att skidåkare från övriga länder kan prestera. Men detta har visat sig vara en överdriven slutsats. Särskild sedan många länder i södra Europa har kommit att prestera. Kanske mest anmärkningsvärt Italien.

Skate - en fråga om teknik, smidighet och uthållighet

Skate är en av de två mest vanligt använda tekniker inom längskidsåkning. Den är högst teknisk och har i stort sett inget gemensamt med den klassiska metoden för skidåkning. Nybörjare som ger sig på denna teknik inser snabbt att de professionella atleterna har otroliga fysiska förmågor. Skate används när åkaren är i behöv av högre hastigheter. Och tekniken används oftast i intervall. Ofta är det endast möjligt att använda tekniken på särskilda delar av banan, eftersom den förutsätter välskött, eller åtminstone jämn och packad, snö.

Stafett - en lagansträngning

Vad som gör ett stafettlopp unikt är faktumet att lagmedlemmarna samarbetar för att klara av banan. Vanligtvis används färger för att särskilja lagmedlemmarna. Den totala tiden representeras av den tid som har gått mellan början och då den sista lagmedlemmen passerar mållinjen. Vissa särskilda markerade platser indikerar var laget växlar aktiv åkare. Detta innebär att såväl varje atlet måste prestera som enskild individ, men även som lagmedlem. Därför är det avsevärt mycket svårare att avgöra utkomsten eftersom det finns så många faktorer att ta i åtanke.

Tidigare prestation indikerar inte framtida framgång

När man pratar om stafett så är det, så klart, viktigt att utvärdera landet som helhet. I jämförelse med individuella grenar där varje enskild atlets prestation är avgörande. Detta betyder att när man utvärderar möjliga vinnare så behöver vi inte titta på enskilda skidåkare, så mycket som vi behöver titta på deras ursprungsland.

Därför kan vi avgränsa våra val gällande troliga vinnare till ovan nämnda länder. Men vi kan inte helt ignorera den enskildes prestation. Petter Northug har ofta nämnts som favorit i kommande Vinter OS. Och som en del av det norska laget talar detta högt för Norges chanser att prestera. Ryssland har, av okända anledningar, haft en del problem när det kommer till lagtävling. Men med en stark uppsättning finns det ingen anledning för detta att inte förändras. Särskild då individuella atleter från Ryssland har presterat väl. Oavsett så behöver vi hålla ett nära öga på hur atleterna utvecklas i takt med att de Olympiska Vinterspelen 2022 närmar sig.Nedanstående del ansvarar inte BraOdds.com för