Fotboll OS i Tokyo Politik Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Premier League 2019/20

Med fotbolls-VM, Copa América och afrikanska mästerskapen i full gång är det nog inte så många som tänker på vardagslunken i ligorna runtom i Europa. Men, faktum är att redan om en dryg månad börjar de stora ligorna dra igång. Den andra helgen i augusti börjar exempelvis såväl franska Ligue 1 som brittiska Premier League, av många ansedd som världens bästa. Därför tänkte vi här kika lite närmare på vad vi kan vänta oss av den kommande Premier League-säsongen och även se vad oddsen förutspår.

City favoriter igen

Premier League-säsongen 2018/19 fick som bekant en dramatisk avslutning i våras med en tuff kamp mellan Manchester City och Liverpool ända in på mållinjen. Inför sista omgången ledde City med endast en poäng före Liverpool och var i stort sett piskade att vinna den sista matchen mot Brighton borta för att säkra guldet. Dock var det aldrig någon fara på taket då City till slut vann med hela 4-1 och därmed tog hem sitt andra raka guld. 

Mycket talar nu för att City även kommer att ta ett tredje raka guld. Det är i alla fall vad spelbolagen inom online betting säger, som samtliga håller City som favorit till guldet. Hos exempelvis Betfair ligger oddset för Manchester City som vinnare av Premier League på 1.61 medan oddset för guld till Liverpool ligger på 3.3. Sedan är det rejält hopp till Tottenham med ett odds på 17.0 och Chelsea med ett odds på 26.0 för guld. 

 

Source: 'Mohamed Salah 2017' by soccer0010.com via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Med andra ord lär vi även den kommande säsongen få se en kamp mellan Manchester City och Liverpool om ligatiteln. Ser man till den gångna säsongen är detta högst troligt med tanke på att det mellan Liverpool och trean Chelsea skiljde hela 25 poäng. Om Liverpool ska lyckas knipa guldet från City krävs att anfallarna Mohamed Salah och Sadio Mané fortsätter att leverera på samma sätt som den gångna säsongen. Bägge spelarna gjorde 22 mål vardera och delade skytteligasegern med Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang. 

Salah är för övrigt favorit till att ta hem segern i skytteligan även säsongen 2019/20, i alla fall hos Betfair, som har ett odds på 6.0 för den egyptiska målsprutan som vinnare av skytteligan. 

 

Source: 'Sadio Mané in 2017' by soccer.ru via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Tufft för nykomlingarna

Premier League handlar ju dock inte bara om toppen utan det finns ju också en hel del andra lag att hålla koll på. Inte minst de tre nykomlingarna i form av Norwich, Aston Villa och Sheffield United. Särskilt intressant blir det att se Sheffield United som i våras blev klara för Premier League redan innan den sista omgången och som dessutom inte spelat i den högsta ligan på hela tolv år. 

Ska man tro oddsen ser det dock inte så ljust för någon av nykomlingarna då samtliga tre lag hos flera spelbolag är tippade att åka ur till våren. Allra mörkast ser det ut för Sheffield United som enligt oddsen ser ut att hamna allra sist i tabellen. Denna del ansvarar inte BraOdds.com för