Fotboll OS i Tokyo Politik Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Så hittar du det bästa sms-lånet

Att låna pengar idag är inga konstigheter. Och det är heller inte särskilt svårt att få lån. Borta är de tider då du måste klä upp dig i kostym och stå med mössan i hand på ditt bankkontor, och hoppas på att banktjänstemannen har en bra dag. Idag finns det fler, och bättre, alternativ.

Vad är ett sms-lån?

Sms-lån är ett lån utan säkerhet för dig som snabbt behöver låna ett lite mindre belopp. Ett annat namn på den här typen av kredit är snabblån – just för att man ofta kan få pengarna utbetalda redan samma dag som man ansöker. Namnet sms-lån kommer från att man en gång i tiden ansökte om lånet via ett sms. I vissa fall kan man fortfarande göra det, men det vanliga numera är att man söker lånet via internet.

Sms-lån fungerar ungefär som ett vanligt blancolån, men med den skillnaden att beloppen är lägre och löptiden kortare. 30-60 dagar är mycket vanligt.

Låna pengar gratis

Det låter för bra för att vara sant, men det finns långivare som erbjuder en eller två räntefria månader till nya kunder som lånar hos dem för första gången. Det är helt enkelt ett sätt för låneföretagen att hävda sig i konkurrensen och kapa åt sig marknadsandelar.

Hos dem kan du alltså låna pengar helt räntefritt, och ofta utan vare sig uppläggningsavgift eller aviavgifter. Låna 5 000 kronor och betala tillbaka 5 000 kr. Det enda du behöver vara vaksam på är att betala i tid. Vivus och Risicum är två exempel på företag som erbjuder räntefria lån. Var bara uppmärksam så att långivaren inte kompenserar med att lägga på dyra avgifter på lånet.

Räntesatserna kan uppfattas som mycket höga, och lånen betydligt dyrare än vanliga privatlån. Vad man dock bör ha i minnet är att detta är en årsränta, och tack vare att man betalar av sms-lånet på kort tid blir inte räntan så dyr räknat i kronor.

Låna utan UC

Kanske har du sett uttrycket ”låna utan UC” – men vad betyder det egentligen? En vanlig missuppfattning är att det inte görs någon kreditupplysning, men detta är man tvungen till enligt lag. UC är dock inte liktydigt med kreditprövning. UC står för Upplysningscentralen, som är ett bankägt företag som utför denna tjänst.

Att låna utan UC-prövning betyder att långivaren tar kreditupplysningen hos andra företag, som t.ex. Bisnode eller Creditsafe. När så sker skickas inga uppgifter om din ansökan till UC, och därmed påverkas inte din kreditvärdighet hos din vanliga bank.

Du hittar över 25 långivare där du kan låna utan UC hos HittaSMSlån. Hos dessa företag kan du låna allt mellan 1 000 och 50 000 kronor utan UC.

Jämför långivare noga

Det finns således en del att tänka på innan man söker sms-lån. Det viktiga är att du jämför långivarna för att få en bild av den totala kostnaden för lånet.

  • Hur hög är räntan?
  • Tar man ut uppläggnings- och aviavgifter?
  • Hur snabbt har du pengarna på banken?
  • Hur stora är månadsbetalningarna?

Sammanfattningsvis är ett sms-lån en bra lösning för dig som behöver pengar snabbt och där du kan betala av lånet på en månad eller två.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för