Melodifestivalen 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Skidskytte-VM odds – Få bästa oddsen på VM i skidskytte

Oddsen på skidskytte-VM 2021 finns i menyn till vänster.

Skidskytte-VM 2021

Mellan 9 och 21 februari 2021 så kommer VM i skidskytte 2021 att utspela sig på naturområdet Pokljuka i Slovenien. Som en del av de Juliska alperna utgör detta historiska område en för skidsporten viktig del av den bergskedja som sammanlänkar Slovenien med Italien.

Evenemanget kommer att bestå av totalt tolv evenemang, där sprint, jaktstart, distans, masstart, och stafett utspelar sig i två upplagor fördelade på damer och herrar, medan singelmixedstafett och mixedstafett sker med blandade lag. Som vanligt arrangeras det hela av Internationella skidskytteförbundet (IBU), som sedan 2 juli 1993 varit den centrala punkten för allt skidskytte på internationell nivå.

På sätt och vis var valet av Pokljuka som plarts en nödlösning, då VM i skidskytte 2021 ursprungligen var tänkt att äga rum i Ryska orten Tyumen. På grund av effekterna av den ryska dopingskandalen så ansågs det nödvändigt att göra förändringar. Därför beslutade man redan 2018 att låta Slovenien vara värdland, då de i samband med omröstning vunnit näst flest röster. Som en följd av detta kommer även de ryska skidskyttarna att formellt sett tävla som fristående deltagare, men fortfarande med möjligheten att ha ryska deltagarkläder. Detta har skapat stora omvälvningar inom den internationella idrottsvärlden, och är något som fortsätter leda till oklarheter.

Internationella oroligheter gör utkomsten oklar

Precis som resten av världen har VM i skidskytte 2021 kommit att påverkas av situationen kring coronaviruset. Och även om IBU har sagt att de planerar att utföra evenemanget i sedvanlig ordning, så är det samtidigt ett faktum att internationella begränsningar gjort det svårt med stora publikmassor. Detta har även präglat många deltagare. Och redan nu har det visat sig att många av skidskyttarna har drabbats av ett sjukdomsförlopp som resulterat i nedsatt prestationsförmåga.

Så på sätt och vis har det nog aldrig varit mer oklara förutsättningar än de som nu råder. Många har valt att helt och hållet avvakta med spekulationer gällande möjliga utkomster. Men på landsnivå så har de senaste åren nästan helt och hållet dominerats av Norge, Frankrike, Österrike och Ryssland. Den historiska särställning som Finland och Tyskland har haft har däremot visat sig vara en dålig grund för ett förutspå samtida utkomster.

De breda dragen avgör

Att undvika att spekulera i de individuella atleternas prestationsförmågor har kommit att bli ett sätt att på ett enklare sätt förhålla sig till de oklarheter som råder. För genom att istället titta på landsnivå, så kan man utröna rimligheten i att en viss grupp presterar bättre utan att behöva spekulera i enskilda individers förutsättningar. För under den rådande situationen så går det helt enkelt inte att vara säker på vilka som ens kommer att delta.

På så sätt utgör skidskytte-VM 2021 en utmaning för samtliga som är inblandade, oavsett om det handlar om att vara deltagande eller att vara en spekulant. Och det enda man med något mått av säkerhet kan säga är att de högpresterande länderna fortfarande kommer att storsatsa på sina atleter. Därför kan man åtminstone förlita sig på att engagemanget från de traditionella vinnarländerna fortfarande kommer att ligga på hög nivå.

Skidskytte-VM 2021 ägde rum före hockey-VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för