Basket E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Spel på sport växer – Antal nya sporter ökar rekordsnabbt

Det har blivit mycket populärt att spela på sport. Tidigare var spel på sport begränsat till sporter i Sverige och engelsk fotboll men nu har utbudet vuxit till att omfatta sporter från hela världen. Denna utveckling har förändrat spelbranschen i grunden och många svenska spelbolag omsätter nu riktigt stora pengar, och de är mycket viktiga sponsorer av sport i Sverige och även viktiga kunder för media som säljer annonsplatser.

Det finns en stor mängd faktorer som spelat in för att skapa denna tillväxt inom spel på sport.

Varför växer spel på sport så snabbt?

Det finns en mängd orsaker som samverkat och lagt grunden för att spelmarknaden kunnat växa så snabbt. Några är att svenskarna har mer pengar att spendera nu jämfört med tidigare, det är också mycket lättare att låna pengar för spel – det går att söka och få lån på bara några minuter, och pengarna betalas ut omedelbart.

Men den största anledningen till att spel på sport vuxit så snabbt är nog Internets genombrott. Med internet är det mycket billigare för spelbolagen att arrangera spel på sport och internet gör det också möjligt att spela på sporter från alla delar av världen. Det går också att koppla sitt konto till spelbolaget så att vinster kan betalas ut sekundsnabbt efter att en spelare vunnit pengar.   

Vilka sporter finns att spela på?

Det finns numera knappt någon gräns för hur många sporter som en spelare kan spela på. Bolag som till exempel Snabbare erbjuder spel på så olika sporter svensk fotboll och internationell dart. De sporter som är stora i Sverige attraherar fortfarande flest spelare men sporter som tidigare var udda, som till exempel rugby, växer snabbt och det finns ingen anledning att tro att detta intresse kommer att avta.

Allteftersom spelandet ökar och antalet sporter därmed också ökar kommer säkert både fler spelare och större pengar söka sig till spelbolagen och spelande.

Spel i realtid tack vare internet

Tack vare Internets genombrott erbjuds det numera också spel i realtid. Detta kan till exempel vara spel på vilket lag i en fotbollsmatch som får den första hörnan eller vilken spelare i en tennismatch som vinner första set. Det finns även här ingen gräns för hur kreativ man kan vara med att tänka ut olika områden att spela på. Vi kan säkert se fram emot spel i realtid på både fler olika sporter samt fler olika varianter av vadslagning på moment i dessa sporter.

Detta spelande kommer säkert också att bli en bra inkomstkälla för mer marginella sporter som nu kan komma att få ta del av reklamintäkter från spel på deras tävlingar och matcher. I mångt och mycket är spel på sport en cirkel med spelare, spelbolag och sporter som alla har möjlighet att tjäna pengar.

Framtidens spelmarknad

När det gäller framtidens spelmarknad finns det heller ingen ände på hur den kan utvecklas i termer av raffinerat utbud, nya sporter och geografisk täckning. Vi kan också förutspå att händelser som ligger utanför sport kommer att bli en del av spelmarknaden. Det kan till exempel vara politiska val, utvecklingen av börskurser, utkomster i rättegångar och mycket mer.

Spelmarknaden utvecklas mycket snabbt så vi bör vara försiktiga med detaljerade förutsägelser men en sak är klar och det är att det kommer att komma många nyheter framöver.