Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Superhästarna som ställer upp i Elitloppet 2019

Elitloppet på Solvalla är ett av världens mest prestigefyllda travlopp, och inte minst det mest prestigefyllda i loppet i Skandinavien. Redan nu har svaren till inbjudningarna trillat in och det är stora namn som kommer att ställa upp. När restaurangbiljetterna släpptes i början av mars sålde nästan 70 procent av de bästa platserna slut under bara några timmar, och då hade inte alla stjärnhästar som kommer att delta i loppet mellan den 25 och 26 maj presenterats. 

 

("DSC_3051" (CC BY-SA 2.0) av Ole C Eid.)
 

Ett svenskt derby

Arrangörerna jublade när det blev klart att den svenska vinnaren av Prix d’Amerique 2018 till slut accepterade en biljett till Elitloppet. Teamet runt hästen tackade först nej, men efter att ha fått frågan ytterligare en gång valde man att tacka ja och istället satsa fullt på Readly Express i Elitloppet. Den kända travhingsten kom trea i årets upplaga av den franska tävlingen som han vann förra året. Och det kommer inte att bli mycket mer tävlande. Elitloppet blir den 7-åriga hingstens sista och det kan bli ett framgångsrikt sådant. Enligt betfairs odds för spel på hästkapplöpning kommer Readly Express att vinna söndagens lopp med 3,25. Men det kommer inte att bli enkelt. Ytterligare en svensk häst har accepterat sin inbjudan.

Andraplatstagaren för två år i rad kommer också att ställa upp. Daniel Redéns häst Propulsion är den snabbaste i Europa, men han har ännu inte lyckats vinna ett Elitlopp. Nu är de redo att vinna och Redén säger att Propulsion, som är ett år äldre än sin huvudkonkurrent, kommer att vara i 110-procentig form. Han är även som bäst när den tidiga vårvärmen har kommit. 

Internationella utmanare

Men det är inte bara en kamp mellan de svenska hästarna. Det finns även internationella konkurrenter. Den franska hästen Aubrion du Gers kommer att ställa upp i storloppet. Hästen har tillsammans med den belgiske kusken Jos Verbeeck inte förlorat ett enda travlopp sedan april förra året och de har vunnit tolv segrar i rad. En seger i Elitloppet skulle bli hästens första, men inte ägarens. Jean Michel Bazire har tidigare vunnit Elitloppet som kusk med hästarna L´Amiral Mauzun och Exploit Caf. Ytterligare en fransk häst som kommer att ställa upp är hingsten Dijon, som har tävlat i det svenska loppet en gång tidigare, men i fyraårseliten. 

 

("DSC_3045" (CC BY-SA 2.0) av Ole C Eid.)

Det kan också komma en utmanare från USA. Homicide Hunter är ett namn som många vill se på startlistorna, men huruvida en inbjudan har gått ut till världens snabbaste häst, eller om den inte har accepterats, har inte bekräftats. 

Höjda prispengar

Som om inte de stora drömnamnen vore nog har man valt att öka prispengarna som delas ut till vinnarna i loppen som körs. Förra året ökade man prispotten för andra- och tredjepristagarna. Vinnaren får fortsatt 3 miljoner medan tvåan och trean får 1,5 miljoner respektive 750 000 kronor. 

Orsaken bakom höjningen är att få fler kända hästar att ställa upp. Det är inte lätt att flytta en häst, kusk, utrustning och arbetsteam över hela världen och ekipagen måste känna att det är värt det – vilket många redan verkar tycka med tanke på årets startlista.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för