OS 2018 Oscarsgalan 2018 Melodifestivalen 2018
Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Stefan Löfven

Socialdemokraterna är Sveriges största politiska parti, med 113 av de 349 platserna. Det är den viktigaste delen av det befintliga Löfven-kabinettet, där det arbetar med Gröna Partiet. Stefan Löfven har varit Sveriges statsminister sedan 3 oktober 2014 och har sagt att han kommer att söka mandat igen 2018.

En ny poll om svenska riksdagsvalet i 2018 har avslöjat vem svenskarna vill se som nästa statsminister. Nuvarande statsminister Stefan Löfven fick störst uppbackning i Dagens Nyheter (DN) / Ipsos-omröstningen med 24 procent, men nästa populäraste svar var en generisk "någon annan" med 20 procent, följt av "vet inte" med 19 procent.

Nästa partiledare när det gäller popularitet var Centerpartiets Annie Lööf med 17 procent, följt av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson med 14 procent.

Kanske mest förvånande är att Anna Kinberg Batra, ledare för Moderaterna, som traditionellt är Sveriges ledande oppositionsparti och den största rivalen till Socialdemokraterna, bara stöds av sex procent inför nästa val.

Dock finns det en chans, att Socialdemokraterna kommer att bli i princip jämnstort med Sverigedemokraterna. Enligt pollen pa riksdagsval2018.se skulle endast 8,59% rösta pa Socialdemokraterna om det var val idag.

Det kommer inte att skilja nämnvärt, men vilket av dessa partier som blir det största är svårt att säga idag (även om det lutar en hel del mot att SD blir Sveriges största parti), medan stödet för både statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman har ökat över senaste året.

Enligt SVT-s uppdatering, statsministerns popularitet är på rejäl uppgång samtidigt som moderatledaren backar. Stefan ökar med hela 8% till 43.

Vi har sammanställt oddsen på Socialdemokraterna i valet 2018 här.