Oscarsgalan 2017 Guldbaggen Melodifestivalen 2017
Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Längdåkning Motorsport Poker Politik Slots Slots i mobilen Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Idol 2016 odds

Vem vinner Idol 2016?

Unibet
1,22
4,25
12,00

Idol är ett TV-program med popmusikinriktning som är uppbyggt genom att privatpersoner ansöker till att gå på audition för att komma med i programmet. Under audition sjunger de en bit av en låt de själva valt och juryn bestämmer sedan om de går vidare eller inte. Om de går vidare kommer de tävla med andra under hela säsongen tills det bara är en person kvar som vinner programmet och är ”idol”.

När programmet sänds 2016 är det den tolfte säsongen i Sverige. Årets jury är ny och består av Fredrik Kempe, Quincy Jones III och Nikki Amini. Programledaren under säsongen är Pär Lernström. Audition till programmet har pågått under våren och har haft sina stopp i Malmö (5 mars), Östersund (18 mars), Göteborg (26 mars), Skövde (2 april) och Stockholm (9 april).

Nytt för i år i programmet är dels den nya juryn samt att antal städer som görs audition i har minskat från tolv till fem. Vissa menar på att det är något nytt att personer födda år 2000 kan vara med i programmet, trots att åldersgränsen för deltagandet har legat på 16 år i flera år. Deltagare som är under 18 år behöver ha tillstånd från målsman för att kunna vara med.

För att vara med i programmet som deltagare krävs vissa andra saker förutom att man har åldern inne. Det är bland annat att man ska lämna in utdrag ur belastningsregistret, man får inte ha haft skivkontrakt sedan tidigare, och endast personer som är bosatta i Sverige eller har svenskt medborgarskap får vara med i tävlingen.