Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Slots Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Valet 2018 Odds

Det svenska riksdagsvalet beräknas infinna sig den 9 september 2018, vilket syftar till att skapa en fördelning av mandat från olika riksdagspartier i parlamentet samt skapa en styrande regering. Vid riksdagsvalet kan man - om man vill - rösta på både riksnivå, landstingsnivå och kommunnivå.

De opinionsundersökningar som gjorts visar en viss procentuell skillnad för varje parti. Skillnaden som uppvisas beror till stor sannolikhet på urvalet av personer som deltagit i undersökningen och deras inställning till den ställda frågan, samt deras svar på den. Detta leder till att samma parti på olika undersökningar kan skilja sig upp till 9,6 procentenheter från undersökning till undersökning - under samma månad och med samma frågeställning: ”Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval idag?”.

Opinionsmätningarna har använt sig av tre olika metoder: telefonintervjuer (Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, Skop och SCB), webbenkäter (Inizio) och webbpanel (Yougov och Sentio).

De övergripande resultaten, som är genomgående för samtliga opinionsundersökningar från november 2014 till september 2016 är att Socialdemokraterna får högst andel röster (med 23,0 procent som lägst 34,3 procent som högst) och därefter kommer Moderaterna (med 21,4 procent som lägst och 28,0 procent som högst). De som får lägst antal röster i varje undersökning är ”Andra” med mellan 0,5 procent som lägst och 2,4 procent som högst.

Det parti som legat på en stadig låg nivå och regelbundet befinner sig under spärren är Kristdemokraterna som legat mellan 1,9 procent som lägst och 6,6 procent som högst. Miljöpartiet och Liberalerna håller sig förhållandevis stabila och har enbart minskat i perioder. Centerpartiet och Sverigedemokraterna har sjunkit dramatiskt. Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet har ökat stadigt.

Valet 2018: Parti att få flest röster

Unibet
1,90
1,90
15,00
76,00
751,00
1001,00
1001,00
1501,00