Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Superettan 2018 Odds

Superettan odds

Vilka vinner Superettan 2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Superettan är den näst högsta serien som finns i svensk fotboll och har varit verksam under nuvarande benämning sedan år 2000. Från 1928 till och med 1986 kallades den näst högsta serien division 2. Serien bestod då av fyra grupper indelade via lagens geografiska placering. 1987 - 1999 gick den under namnet division 1 med en nordlig och sydlig grupp.

Superettan i fotboll består idag av 16 olika lag från hela Sverige. Under en säsong, vilken börjar i april och slutar i oktober varje år, möter alla klubbar varandra vid två tillfällen – en hemma och en bortamatch, vilket ger en säsong med 30 matcher för samtliga lag. Poängsystemet är precis det samma som i Allsvenskan, det vill säga att vinst get 3 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust resulterar i 0 poäng. Efter att alla omgångar spelats och serien avslutats flyttas de två lagen som innehar topplaceringarna upp till Allsvenskan, vilket är den högsta ligan, året efter. Det tredjeplacerade laget får istället kvala mot det tredje sämsta laget i Allsvenskan om en plats samma serie nästa säsong. De två sistaplacerade lagen Superettan direktnedflyttas till division 1 och lagen på plats 13-14 spelar i ett kval mot tvåorna i Division 1.

Se alla fotbollsmatcher, resultat och tabellen från Superettan på Fotboll.com.