Oscarsgalan 2017 Guldbaggen Melodifestivalen 2017
Basket Casinospel Fotboll Golf Handboll Ishockey Längdåkning Motorsport Poker Politik Slots Slots i mobilen Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds
Gamla odds Kommande odds

Rally-VM 2017 odds

Vem vinner rally-VM 2017?

Paf
2,25
2,55
4,50
9,00
15,00
15,00
23,00
26,00
34,00
51,00
101,00

Svenska rallyt 2017

Rutten

Tar plats djupt in i de frysta och avlägsna skogarna i Sverige, men även i Norge.

Rallyt börjar med storspäckad körning med stora kraftiga bilar på torsdag kväll vid den spektakulära superspecialsträckan vid Karlstads travbana, som även upprepas 48 timmar senare.

Alla förutom den sista av fredagens sju etapper tar plats i Norge. Röjden ger gränsöverskridande konkurrens, och börjar och slutar i Sverige med mittsektionen i grannlandet.

Lördagen bjuder på en blandning av klassiska svenska vägar i närheten av Hagfors med den återvändande Knon testet, som senast kördes för 14 år sedan.

Det är enbart två scenplatser i söndagens final. Två passerar över Likenäs testet följs av levande TV Power Stage på Torsby.

Utmaningen

Den enda sanna vinterrundan men bil - ett klassiskt Rally Sweden kommer att präglas av frusna vägar kantade med snöhögar. Förarna "lutar" deras magra bilar mot snöbankerna för att vägleda dem runt de olika hörnen, men i varmare temperaturer upplöses dessa snöbankerna vid nedslaget och bilar kan fastna i snön.

Dubbdäck är viktigt och ger enastående grepp, men förarna måste acklimatisera sig till de "flytande" känslan och de olika bromspunkterna.

När temperaturen ligga kring noll gradigt, river dubbarna upp vägbanan och exponerat grus sliter dem från däcken för att lämna lite dragkraft.

Utomhusservice i så låga temperaturer som -25 ° C gör "normalt jobb" långsammare och svårt för de som ska behöva handskas med bilarna mekaniskt.

Bilarna

I bilarna hittar man lös ytspecifikation med processtekniska lösningar som krävs för att låta motorerna arbete under högsta prestanda när det är extremt kallt.

Magra däck är monterade med ca 380 volframspets stålreglar för att bita in i de frusna vägarna. Varje tapp är 20mm lång och väger 4g. Men bara 7mm exponeras, med resten in i gummi för att ge ett starkare grepp.

Spadar i bilarna är obligatoriska ifall det visar sig att förarna måste gräva sina bilar ur snön.

Historia

Första körningen år 1950 hette det svenska rallyt "Rally till midnattssolen" som hölls på sommaren. Det blev sedan ett vinterrally år 1965.

Det presenterades i den inledande mästerskapet 1973 och har dominerats av skandinaver, som vann varje år fram till 2004 då Sébastien Loeb bröt trenden. Sébastien Ogier är den enda andra "icke-skandinaviern" som vunnit.

Stig Blomqvist och Marcus Grönholm toppar "hall of fame" med fem segrar vardera.

Vad är nytt för 2017?

Servicepark tillsammans med en effektiv rallybas som växlar till Torsby, en nordligare tillställning sett geografiskt som syftar till att säkerställa fullständiga vinterförhållanden för tävlingen.

Nästan 58 procent av scenavståndet är nytt jämfört med 2016, inklusive fredagens Hof-Finnskog som aldrig har använts tidigare.

Mellan-bens tjänsten återvänder för fredagen och lördagens resplan.

Söndagens direktsända TV Torsby Power stage avslutas vid serviceparken.

Missa inte

Colins Crest på Vargåsen scenen på lördagen. Som ett tecken på respekt för den sena Colin McRae sker det längsta hoppet just här. Eyvind Brynildsen satte nytt rekord under 2016 med ett 45 meter långt språng. En för de modiga!

Ett besök i Torsby serviceparken är ett måste. Liksom möjligheten att titta på bilar som servas tre gånger om dagen, två steg avslutas i serviceparken själv, inklusive söndagens Power Stage final.