Basket Casinospel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport OS 2018 Poker Politik Schack Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds
Slots

Herrarnas stora backe OS 2018 Odds

Vem vinner herrarnas stora backe i backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Unibet

Backhoppning vid olympiska vinterspelen 2018 och herrars stor backe

För backhoppnings del så utspelar sig de fyra grenarna mellan 10:e och 19:e februari under de olympiska vinterspelen 2018 i  Pyeongchang i Sydkorea. Som gammal norsk sport har backhoppning anor som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet. Men det dröjde fram tills 1924 innan dess att backhoppning blev en del av de olympiska vinterspelen. Nu är det däremot ett givet inslag och ett alltid lika populärt publikevenemang.

I stor backe så ska avståndet från hoppkant till k-punkt vara över 100 meter och backens totala längd måste vara mer än 110 meter. Inför detta års OS så inträffar hoppen den 17:e februari mellan 21:30 och 22:45. Då Alpensia backhoppningsarena har genomgått omfattande ombyggnation kan de kommande vinterspelen bjuda på många oväntade inslag.

När herrarna får sina poäng i stor backe så är det fem domare som bedömer de två hopp som varje enskild åkare utför. Det hopp som ger lägst antal poäng räknas inte med. Därför är det alltid det bästa hoppet som bidrar till åkarens totala antal poäng. Precis som i övriga grenar så ställer stora backen stora krav på såväl förmågan att vara luftburen så länge som möjligt, men även att landa med såväl stil som precision. Skidorna med sin minsta längd på 250 cm innebär att åkaren måste ha en stor förmåga att hålla balansen i luften. Ett godkänt hopp kräver att landningen sker inom en särskild zon. Då varje tillfälle kommer med två hoppmöjligheter så finns det såklart en viss möjlighet att justera sin teknik för att få till det bästa möjliga hoppet under givna förutsättningar.

Backhoppning har helt klart kommit att bli ett av de mest populära inslagen under de olympiska vinterspelen och detta år är knappast ett undantag. Då det numera även finns en gren för damer så är  fler än någonsin engagerade i denna våghalsiga och tekniska gren.