E-sport Fotboll Handboll Innebandy Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

American Song Contest odds

American Song Contest 2023

Vi har ännu ingen information om American Song Contest 2023.

Vilka vinner American Song Contest 2022?

Smarkets
1,01
1,03
16,50
18,00
18,50
19,00
20,00
20,00
24,00

American Song Contest kommer att ha premiär måndagen den 21 mars 2022. I Sverige kommer American Song Contest visas i SVT.

I hopp om att få lite av magin i den älskade sex decennier gamla showen Eurovision Song Contest, som drar över 200 miljoner tittare till sin final, kommer premissen för The American Song Contest att förbli liknande den europeiska versionen. Professionella musikalartister – solosångare, duos eller grupper upp till sex medlemmar – från var och en av de 50 delstaterna och över alla musikgenrer kommer att framföra alla originallåtar i det livesända tv-evenemanget.

European Broadcasting Union (EBU) har anförtrott det svenska produktionsbolaget Brain Academy den exklusiva licensen för formatet i USA.

"Förutom sport är Eurovision Song Contest den största TV-serien på jorden, den förenar en kontinent och alla får rösta", säger Peter Settman, VD och kreativ chef för Brain Academy. "Vi kan inte vänta med att introducera denna underbara tävling för den största TV-marknaden i världen. TV-videopubliken blir större för varje år så det här är den perfekta tiden att visa denna spännande show för den amerikanska allmänheten."

För att exportera tävlingen till USA förlitar sig europeiska producenter på Ben Silverman, producenten av den amerikanska versionen av "The Office" och av viktminskningstävlingen "The Biggest Loser" (Le largest loser).

"Jag har försökt sätta ihop det här projektet i 20 år," sa Ben Silverman till tidningen Variety. "Eftersom Amerika är mer splittrat än någonsin, med så många utmaningar, är det som verkligen för oss samman vår kultur. "

Formatet, som det för närvarande är tänkt, kommer att positionera artisterna head-to-head mot andra staters representanter i en serie tv-sända kvaltävlingar, vilket leder till semifinaler och den stora finalen. Propagate Content kommer att skapa The American Song Contest Academy, en grupp som består av musikproffs baserade i USA som representerar alla genrer och bakgrunder, från vilka juryer av artister och notabiliteter från musikbranschen som tillsammans med den regionala publiken kommer att välja topptalanger från alla 50 stater att tävla.

Eurovision Song Contest har haft många fans i USA i flera år. 2016 sände kabel-TV-kanalen Logo för första gången finalen av ESC. Till och med den förre presidenten Barack Obama känner till ESC, vilket han avslöjade under ett tal i Tyskland samma år. Amerikanska stjärnor som Justin Timberlake och Madonna har också haft sina ESC-ögonblick – ibland mer, ibland mindre magiska.

American Song Contest 2022 kommer att äga rum före Eurovision Song Contest 2023.