%>
Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Allsvenskan odds – Få bästa oddsen på Allsvenskan

Vilka vinner Allsvenskan 2020?

Fotbollsallsvenskan 2020

Allsvenskan i fotboll är Sveriges högsta division för klubblag. Och när den utspelar sig år 2020 så är det dess 96:e säsong vilket gör det till en av de äldsta fortfarande aktiva ligorna inom svensk fotboll. Som regerande mästare kommer Djurgårdens IF att försvara titeln mot 15 övriga lag, och med flest antal vinster bakom sig är det inte konstigt att Malmö FF är en ständig favorit. De kvalificerande lagen har samtliga endera presterat väl i Superettan, som underliggande division, eller säkrat plats till följd av föregående års allsvenska. Trots att intresset för allsvenskan har ljummet jämfört med glansdagarna under 1950- och 1960-talen så har publiksiffrorna varit i en stigande trend. Och det är helt klart en av de mer populära fotbollsserierna i Sverige.

Prestige och hård konkurrens

Sedan fotbollsallsvenskan inleddes 13 januari 1924 har det varit Sveriges mest prestigefyllda turnering. Det vinnande laget lyfter Lennart Johanssons pokal och utnämns svenska fotbollsmästare. Med hela 23 guld bakom sig har Malmö FF en väldig särställning, vilket har fått många att se allsvenskan som något utav lagets egen turnering. De senaste åren har däremot deras framgångar skuggats av Djurgården IF, AIK och IFK Norrköping som samtliga presterat väl. Samtidigt har allsvenskan kommit att uppmärksammats för att gapet mellan de prestationsnivåerna ökar. Numera är de flesta överens om att de främsta lagen håller en så pass mycket högre nivå att det helt enkelt är svårt för övriga lag att konkurrera. Detta har i viss utsträckning kommit att anses vara ett resultat av de stora ekonomiska skillnaderna mellan klubbarna, och att det numera är väldigt svårt för de mindre klubblagen att ordna tillräcklig finansiering. Därför är Fotbollsallsvenskan 2020 på sätt och vis en symbol för de enorma ekonomiska dilemman som fotbollsföreningar numera ställs inför. Hur som helst är det en evenemang att se fram emot för alla entusiaster av svensk proffsfotboll.