Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Rugby Union Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Om oss

Jag har spelat sedan 1970-talet och levt gott på det sedan 2010-talet. Jag jobbade i outsourcingbranschen i 17 år och känner därmed till fördelarna med outsourcing. Jag har därför inga anställda i mitt företag, utan anlitar olika konsulter och frilansare för hjälp med teknik, innehåll m.m. Jag svarar dock på alla email själv varje dag.

Håkan Klingén

Håkan Klingén, Grundare BraOdds.com

Kontakt

info@braodds.com

Håkan Klingén Enskild Firma. Vi har F-skatt och är momsregistrerade. Vi äger inga aktier i något spelbolag. Vi är medlemmar i Företagarna.
Telefon 0730-52 44 68.

Historik

Jag har sysslat med oddsjämförelser sedan 1987 då jag blev myndig och öppnade konton hos de utländska spelbolag som riktade sig mot kunder i Sverige. Då fick jag varje vecka kuponger från SSP, Highgate och Kesak och jämförde deras odds med oddsen hos Tipstjänst/Svenska Spel. Internet fanns ju inte så kupongerna kom med posten. Kupongerna var på svenska, matchtiderna var enligt svensk tidszon och man kunde skicka svenska sedlar i kuverten på egen risk (bankavgifterna var ju högre än summorna jag satsade, så jag tog risken).

I slutet på 1990-talet funderade jag på vad jag kunde skapa på internet, som inte redan var skapat. 1999 startade jag sajten Shoppingagenter.com, som är en sida med länkar till olika typer av prisguider. 2000 började jag även samla på länkar till olika oddsjämförelsesajter.

2003 började jag försörja mig på mitt spelande, och beslutade mig för att flytta över länkarna till olika oddsjämförelsesajter till en separat sajt. BraOdds.com hade startat.

2007 började några IT-konsulter hjälpa mig skapa en applikation för att jag skulle kunna göra egna oddsjämförelser.

2007 arrangerade jag mitt första bettingseminarium Oddsakademien. Bland annat Svenska Dagbladet närvarade.

2007 genomförde jag en stor undersökning om svenskars spelvanor.

Juli 2008 startades den danska systersajten NicerOdds.dk.

November 2008 arrangerade jag mitt andra bettingseminarium Oddsakademien.

Februari 2009 startades den norska systersajten BraOdds.

September 2009 startades den engelska systersajten NicerOdds.co.uk.

Mars 2010 startades den spanska systersajten NicerOdds.es.

Juni 2010 blev mina IT-konsulter klara med applikationen för oddsjämförelser.

Mars 2013 blev vi Sveriges mest besökta oddsjämförelsesajt, enligt Alexa.

December 2018 tog vi bort alla spelbolag som inte har licens från Spelinspektionen.

Januari 2020 började en annan IT-konsultfirma bygga en helt ny applikation för oddsjämförelserna. Applikationen används nu på sajten men vi fortsätter hela tiden att lägga in fler spelbolag.

December 2020 fick vi utgivningsbevis för databas från Myndigheten för press, radio och TV.