%>
Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

SHL Odds

SHL odds

Vilka blir svenska mästare 2020/2021?

SHL

Säsongen 2020 – 2021

SHL står för svenska hockeyligan och är den högsta nivån av ishockey inom Sverige. Nu har vi kommit ända fram till säsongen 2020 – 2021, en säsong som med stor säkerhet kan bli lite annorlunda mot tidigare säsonger. Låt oss förklara varför.

Corona sveper över jorden:

SHL slutspelen i säsongen 2019 – 2020 ställdes in på grund av sjukdomen. Allt fler länder stänger ner och jorden går in i karantän. Vem vet hur världen kommer att se ut lördagen den 19 september när de första matcherna ska spelas. Det är ännu för tidigt för att säga om matcherna kommer att bli av eller inte men vi kan alltid hoppas.

Vad skulle det innebära om hela säsongen ställdes in? Det är det ingen som vet eftersom det inte hänt på väldigt många år. Sist en hel säsong ställdes in var 1951–1952, då på grund av de olympiska vinterspelen. Antagligen sker ingen förändring inom ligan, som nu när slutspelen för förra säsongen ställdes in. Ingen kan spå framtiden, det enda vi kan göra är att vänta och se vad som kommer att hända. Förhoppningsvis har vi fått bukt med viruset innan dess.

Förändringar under säsongen 2020 – 2021:

Under den kommande säsongen kommer det införas en större förändring gällande upp och nedflyttningen. De lag som hamnar på plats 13 och 14 i SHL kommer få köra bäst av sju för att avgöra vem som får flytta ner och vem som får stanna. Laget som flyttas ner ersätts av ett lag från hockeyallsvenskan.

Vinstchanser:

Vilket lag har då bäst chans att vinna i kommande säsong? Om vi tittar totalt på tidigare resultat leder faktiskt djurgården. Detta är dock bara om vi tittar ända tillbaks till 1922 när ishockeyn kom till Sverige. De har inte vunnit SHL på många år nu. Om vi istället tittar på nuvarande resultat är Frölunda i topp. De vann säsongen 2018 – 2019, alltså den senaste säsongen med slutspel. De vann även säsongen 2015–2016, inte heller för särskilt länge sedan.

Vi kan istället ta och titta på oddsen hos bettingsidorna för att försöka skapa oss en bild av läget. Där leder Luleå trots att de inte vunnit SHL på många år. Därefter kommer både Färjestad och Frölunda. Blir det då någon av dessa tre lag som slutligen står som segrare i SHL 2020–2021? Det återstår att se men det är långtifrån omöjligt.

Växer sporten?

I vilken riktning kommer sporten att gå under kommande säsong? Det gläder oss att meddela att SHL med stor sannolikhet kommer att växa under kommande säsong. För varje år lockas mer publik och efter att slutspelen i förra säsongen ställdes in kommer folk vara mer sugna än någonsin på hockey när SHL drar igång igen.

Var kommer du vara den 19 september 2020? Kommer du sitta framför din TV hejande på ditt favoritlag eller kommer du ta dig ända fram till läktaren? Oavsett vart du befinner dig kan du räkna med att SHL 2020–2021 kommer att bli en fantastisk säsong med riktigt härlig ishockey.