Backhoppning E-sport Fotboll Handboll Ishockey Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Julsäsongen och FA Premier League

Julsäsongen närmar sig med stormsteg. Inte bara bland skyltfönster, hushåll och snötäckta landskap, utan även i Premier League. Om du är spelgalen fotbollsentusiast, eller glad nybörjare, är det definitivt rätt tillfälle att unna dig en ComeOn Bonuskod. Men vad har den engelska fotbollsligan FA Premier League egentligen planerat för den kommande julperioden? Låt oss ta en närmare titt på vad som är i görningen.

Premier League har under lång tid gjort sig känt för att alltid säkerställa ett ganska fullspäckat julschema. Förra året var inget undantag, då de brittiska fotbollslagen generellt sätt tvingas spela ett stort antal matcher väldigt tätt inpå varandra. Men bördan var knappast jämnt fördelad, och Liverpool fick, till skillnad från Wolverhampton Wanderers, avsevärt mycket större andningsutrymme. Men är spelschemat verkligen avgörande? Tydligen inte, då Manchester City plockade hem 2018 års mästartitel trots att de förutspåddes drabbas negativt av allt för täta matcher. Vilka slutsatser kan man då dra inför 2019? Och kommer årets säsong att skilja sig åt?

Späckat schema som vanligt

Det hör numera till standardkritiken att påstå att julschemat är tätare än vad kubbarna klarar av. Detta är något som vi har hört flera gånger om under årets säsong. Men en kritik som tidigare inte varit lika vanligt förekommande är att vissa numera är oroliga över att ett allt för späckat schema kommer drabba klubbarna på annat sätt än man tidigare trott. Hur tänker man då? En nyfunnen oro är att för täta matcher ska resultera i att människor helt enkelt inte orkar engagera sig i matcherna.

Anledningen till att kritiken överhuvudtaget finns är att brittiska Premier League, till skillnad från i stort sett samtliga övriga ligor, helt enkelt inte har någon julpaus. Man brukar säga att faktumet att de spelar på Boxing day är ett tydligt tecken på att de inte får tillräckligt med utrymme för återhämtning. För svenska fans kanske detta begrepp inte är självförklarande, men det åsyftar dagen efter juldagen. Och är en tid då de flesta firar julsäsongen snarare än spelar fotboll.

Vad som försvårar möjligheten att förändra julschemat är att fotboll under julsäsongen numera är något utav en tradition i Storbritannien. Att förena julfirande med fotboll är något som många britter ser som en given del av helgfirandet. Men inför 2019 så ligger matcherna lite tätare än vanligt, och rösterna som önskar förändring har därför varit lite mer högljudda än vanligt.

För oss som med största sannolikhet inte kommer att vara på plats så är det glädjande att samtliga tio matcher under Boxing Day kommer att sändas direkt via Amazon Prime Video. Så även om schemat verkligen kommer att vara helspäckat är det en unik chans att ta del av den brittiska traditionen att verkligen engagerat och djupgående ta del av fotboll under den egna julledigheten. För även om fotbollsspelarna kanske inte hinner andas ut så kommer vi andra med största sannolikhet att kunna unna oss lite väl behövlig vila under den kommande julsäsongen. Och vad bättre än att som fotbollsentusiast spendera lite extra tid på favoritsporten?Denna del ansvarar inte BraOdds.com för