Fotboll OS i Tokyo Politik Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Stockholm mot Skåne i den allsvenska guldstriden

Med endast åtta omgångar kvar att spela börjar det minst sagt att dra ihop sig i Allsvenskan. Efter AIK:s derbyseger mot Djurgården är guldstriden i högsta grad levande med samtliga tre topplag inom tre poäng. AIK är en poäng bakom serieledarna Djurgården medan Malmö FF har tre poäng upp till förstaplatsen. Sedan får vi heller inte glömma bort Häcken som i sin tur faktiskt bara är en poäng bakom Malmö FF. 

Blir guldet kvar i huvudstaden?

Vilket lag har då favoritskapet inför slutspurten i Allsvenskan? Ja, eftersom Djurgården leder har Stockholmslaget givetvis favoritskapet i dagsläget. Dessutom har serieledarna också det mest tacksamma spelschemat av lagen i toppen då de varken möter AIK, Malmö FF eller Häcken, som för närvarande ligger fyra. 

AIK har däremot ett tufft spelschema framför sig med matcher mot i tur och ordning Häcken, Hammarby och IFK Göteborg, som ligger fyra, femma och sexa. Sedan går vi heller inte glömma bort att AIK och Malmö FF ska mötas i den näst sista omgången. Matcher som brukar slutar oavgjort, vilket i så fall troligtvis skulle gynna Djurgården. Faktum är att de fyra senaste matcherna mellan Malmö och AIK har slutat med delad poäng, bland annat det mållösa mötet på Friends Arena i somras. 

 

Source: 'Friends Arena' by Lighten-up via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Utöver det har Malmö precis som AIK kvar att möta bland annat Hammarby och IFK Göteborg. Dessutom har det skånska laget ett antal tuffa matcher i Europa League, vilket förstås innebär ytterligare en påfrestning i form av något fler matcher än konkurrenterna.

Den stora frågan är förstås om SM-titeln ska bli kvar i huvudstaden eller om det återvänder ner till Skåne efter ett års frånvaro. Ska man tro spelbolagen så kommer Lennart Johanssons pokal att stanna huvudstaden även den här hösten. Tittar man hos exempelvis bet365 och betting på allsvenskan ligger oddset för guld för Djurgården på 2.00 medan motsvarande siffra för AIK är 4.50 och för Malmö FF 3.75.

Sedan är det ett långt hopp ner till både Häcken och Hammarby som har ett guldodds på 17.00 respektive 21.00 och det trots att lagen bara har en respektive tre poäng upp till Malmö. Hammarby dras dessutom med en hel del skadeproblem på viktiga spelare som Alexander Kacaniklic och David Fällman. 

 

Source: 'Lennart Johanssons pokal' by Bruunbruun via Wikipedia (Public Domain)

Jämnt i botten

Det är inte bara ett lag som ska vinna Allsvenskan utan det är ju också två stycken som ska åka ur. Allra mörkast ser det ut för GIF Sundsvall, som med åtta omgångar kvar att spela ligger sist med fyra poäng upp till Falkenberg på kvalplats. Däremellan finns också AFC Eskilstuna med två poäng upp till kvalplats. Sundsvall har inte vunnit sedan 29 april och det var just mot Eskilstuna på hemmaplan.

Att GIF Sundsvall gör en så pass svag säsong som de gjort är lite överraskande med tanke på att laget förra året slutade åtta. Nu talar dock mycket för att Sundsvall får lämna Allsvenskan efter fem raka säsonger i den högsta serien. 

 Denna del ansvarar inte BraOdds.com för