Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Dessa landslag har vad som krävs föratt skrälla i EM 2020

16:e upplagan av europamästerskapet i fotboll (EM) river loss med gruppspelet den 11 juni. 24 landslag kommer att mötas i en stenhård turnering där lagen har indelats i sex grupper med fyra lag i varje grupp. Efter att alla gruppspelsmatcher är avklarade går två finalister från varje grupp vidare till slutspelet tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.  

 
Det är mycket som är nytt inför EM 2020. Istället för ett värdland är det istället 12 nationer somfår hålla i matcherna och kvalificeringssystemet har också förändrats. Favoriterna är dock inte helt otippade. Storbritannien, Frankrike och Tyskland backas alla upp av höga EM 2021 odds. Men det finns också mindre lag som gjort extremt bra ifrån sig under tidigare turneringar och har vad som krävs för att slå hårt mot favoriterna. 

 

Polen 

Polackerna lyckades mindre bra i VM 2018 men de har fortfarande ett starkt lag som kan bjuda på en och annan överraskning. Med skyttekungen Robert Lewandowski i spetsen är det sannolikt att Polen lyckas ösa in flera mål mot övriga lag i grupp E. Sverige får se upp! Våra blågula spelar nämligen i samma grupp som både Polen och Spanien. Klarar vi oss förbi Polen kan åttondelsfinalen bli en betydligt enklare match. Annars får vi hoppas på att resultaten gör så att Sverige slutar bland de fyra bästa grupptreorna. Inte helt omöjligt. 

Kroatien  

Hyllade VM-finalisten från 2018 spelar med samma stjärnlag som då och som nu hunnit bli äldre, och kanske lite trögare. Samtidigt finns det fortfarande toppspelare i Kroatiens landslag som håller måttet, som t.ex. Luka Modrić (Real Madrid), Mario Mandžukić (Juventus) och Ivan Perišić (Inter). Mycket hänger på lagkaptenen Luka Modrić som under VM 2018 gjorde en fantastisk insats. Oddsen för att Kroatien når hela vägen till EM-final kanske inte är så höga men laget kan mycket väl ta sig in i slutspelet och bli en fruktad motståndare. Redan i gruppspelet får de möta storfavoriten England och, vem vet, de kanske grejar en otippad seger. Precis som i VM 2018. 

Turkiet 

Grupp A kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Italien och Azerbajdzjan. Italien fårprivilegiet att spela alla sina tre matcher på hemmaplan, vilket gör dem till en klar favorit. Men i samma grupp som Italien finns tre starka lag som kommer att kämpa om andraplatsen. Turkiet, Wales och Schweiz har alla skrällpotential, i synnerhet Turkiet. 

Förbundskaptenen för det turkiska landslaget Şenol Güneş ledde sitt lag mot en ärofylld tredjeplats i VM 2002, Turkiets hittills största bedrift som fotbollsnation. Under kvalspelet lyckades turkarna helt otippat plocka fyra poäng mot regerande världsmästarlaget Frankrike och kvalade som tvåa i Grupp H. Turkiet haren riktigt stark defensiv med lysande försvarsspelare som Çağlar Söyüncü (Leicester City) och Merih Demiral (Juventus). Men också offensivt är Turkiet välutrustade med stjärnanfallare som Cenk Tosun (Everton/Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Milan) och Cengiz Ünder (Leicester City). Kanske lyckas Güneş få till en andra skräll i EM 2020. Det får vi se den 11 juni när laget möter storfavoriten Italien i sin allra första gruppspelsmatch.