Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Förändrade spelvanor hos svenskar

Det är knappast någon hemlighet att den svenska spelmarknaden står inför något utav ett vägskäl. Enligt färska siffror från Spelinspektionen så har det skett stora förändringar sedan reformen av det svenska spelmonopolet. Det är nämligen så att omsättningen hos de kommersiella aktörerna i stor utsträckning minskat. Men vad beror det egentligen på? Det verkar inte som att efterfrågan på speltjänster har minskat. Tvärt om så spelar svenskarna på många sätt mer än någonsin tidigare. Men spelarmönster och vad som lockar svenskarna har däremot förändrats. Detta är något som sajter så som betting24.se i stor utsträckning lagt märke till. Och  låt oss därför ta en närmare titt på vad det är som har förändrats.

Mer betting och färre spelautomater

Statistiken talar sitt tydliga språk. Även om spelautomater, trav och lotterier varit något utav stapelvaror bland svenskars spelande så har det senaste året vänt upp och ned på många gamla sanningar. Nu är det nämligen så att spelautomaters popularitet dvalar, samtidigt som efterfrågan på betting, trav och lotterier ökar. Men vad är egentligen den gemensamma nämnaren? Svenska spelare har kommit att i allt större utsträckning efterfråga speltjänster där de har möjligheten att på egen hand utvärdera och bedöma utkomsten av den händelse som man väljer att satsa pengar på. Vad detta antyder är att spelare inte längre uppskattar att slumpen har inflytande över utkomsten. Och när det kommer till spelautomater så har de med sitt tydliga inslag av slump helt enkelt fallit ur tiden.

Något som bara de senaste åren stigit i efterfrågan är bettingtjänster. Dessa kännetecknas så klart av att man som spelare satsar pengar på en viss utkomst i ett givet sportevenemang. Vad man satsar pengar på är helt och hållet upp till var och en. Men med möjligheten att satsa pengar på evenemang så har många kommit att föredra den sorts spel där man har möjligheten att på egen hand ta kontroll över utkomsten. Fast var är egentligen skillnaden mellan betting och spelautomater?

Det som kännetecknar betting är att man satsar pengar på en viss utkomst i ett givet evenemang. Det kan handla om allt i från fotboll till trav och basketboll. Vad man satsar pengar på är helt och hållet upp till en själv. Men till skillnad från traditionella speltjänster så är det ens egen möjlighet att förutspå utkomsten som avgör huruvida man vinner. Slumpen är nämligen inte lika avgörande. Den slutsats man kan dra av denna utveckling är att svenska spelare har börjat tröttna på spel där man inte själv har någon kontroll över huruvida man vinner eller inte. Med bettingbaserade spel så kan man däremot skaffa sig information och få ett övertag som säkerställer att ens egen satsning kommer att resultera i vinst. Detta är ett tecken på att svenska spelare kommit att prioritera den sorts  spel där ens egen kunskap och informationsövertag faktiskt spelar roll. Vad kommer detta att innebära för framtiden? Förmodligen så kommer marknaden för kunskaps- och erfarenhetsbaserade spel att växa, medan marknaden för slumpmässiga spelautomater kommer att krympa.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för