Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Förberedelserna inför Premier League 19/20

Direkt när en säsong avslutas börjar planeringen inför nästa. I augusti börjar Premier League igen, vilket ger lagen lite drygt tre månader på sig att vila, träna och hitta spelare. Några klubbar har redan laguppställningarna klara medan andra ska försöka få ihop ett lag som är redo att möta gammalt som nytt motstånd.

 

 (Källa: Unsplash.)

Inte tillräckligt med trippelvinst

Ligamästarna för säsongen 18/19 blev återigen Manchester City. Som om det inte vore nog vann de även Ligacupen och FA-cupen. Däremot var segern knapp i Premier League och det var en poängs skillnad som gjorde att det inte var Liverpool som lyfte pokalen. Trots det ville Manchester-klubben ha mer men de gick miste om Champions League-segern när de åkte ut i kvartsfinalen.

Det blev istället huvudkonkurrenten Liverpool som vann den prestigefyllda europeiska ligan. bet365 uppger att klubben kommer att förlänga kontraktet med tränaren Jürgen Klopp. Han är den som har tagit laget till den absoluta toppen och enligt oddsen i kategorin betting premier league är de en av toppkandidaterna att vinna den brittiska ligan nästa säsong. De har oddsen 3.50, även om Manchester City fortfarande är favoriter med oddsen 1,72.

Byte av tränare och spelare

I de andra lagen pågår värvningsarbetet för fullt. Arsenal har valt att se över sin ledarstab och svensken Fredrik Ljungberg kan bli assisterande tränare. Under säsongen har han varit tränare för klubbens U23-lag och tog dem till en andraplats i sin liga. Detta ska tydligen ha imponerat på klubbledningen. För närvarande tränas laget av Unai Emert och den assisterande tränaren Steve Bould, som klubben enligt uppgifter vill bryta med. Samtidigt meddelar den gamla tränaren Arsne Wegner att han saknar fotbollen och att han gärna vill komma tillbaka till sporten i något sammanhang.

Liverpool tappar spelarna Daniel Sturridge och Alberto Moreno, som båda har utgående kontrakt. Vincent Kompany lämnar Manchester City och återvänder till moderklubben Anderlecht. Där kommer han att vara spelande tränare. En Premier League-klubb som kommer att få en helt ny tränare är Brighton & Hove Albion. Det är den före detta Östersundstränaren Graham Potter som kommer ta över dem. Han lämnade sitt uppdrag i Östersund 2018 och tog över Championship-laget Swansea. Han väljer nu att lämna den walesiska klubben efter drygt ett år.

Aston Villa är tillbaka

Efter tre långa år är Aston Villa, som är en av de äldsta fotbollsklubbarna i England och som i flera år var synonymt med Premier League, tillbaka. De säkrade uppflyttningen den 27 maj i en match mot Derby. 85 000 åskådare hade tagit sig till Wembley för att se playoff-mötet och Aston Villa-fansen fick sin vilja igenom. Matchen slutade 2-1 och de kommer att lämna Championship för Premier League tillsammans med Norwich och Sheffield United. För Aston Villa innebär uppflyttningen mer än bara ett avancemang. Den ger dem ett tillskott i klubbkassan på motsvarande 2 miljarder kronor.

Hur laguppställningarna kommer att se ut i de respektive lagen den 10 augusti återstår att se. Fler rykten och bekräftade uppgifter räknas komma under sommaren. Fotbollsjournalisterna tar inte semester bara för att det är uppehåll, tvärtom brukar det komma flera och spännande rapporteringarna.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för