Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Simning: VM 2022 Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Fotboll – en av de största bettingsporterna

Fotboll är världens största sport. Antalet utövare uppskattas vara 240 miljoner, fördelat på 200 länder. Detta enligt det internationella fotbollsförbundet FIFA. De arrangerar också Fotbolls-VM vart fjärde år som är det sportevenemang som följs av flest tittare. När en sport blir populär blir det naturligt att det också blir populärt att satsa pengar på resultatet. Därför är fotboll också en av de största bettingsporterna.

https://c.pxhere.com/images/ee/58/5425ba172eaccc5269d8b2a3714c-1592195.jpg!d

Photo

Kända fotbollsfans

Att fotboll har så mänga anhängare kan säkert förklaras med att den är så lätt att utföra. Det behövs egentligen endast en bit plan mark, en boll och några kompisar. Sporten är så populär att den spelas över hela världen av många olika personer som talar olika språk, kommer från olika samhällsklasser och så vidare. Det finns många som har ett förhållande till sporten. Många personer som har andra yrken använder fotboll som ett sätt att få motion och träffa kompisar. Till exempel den brasilianska pokerspelaren André Akkari som tar varje tillfälle han kan till att få spela sitt hemlands nationalsport när han är ledig från pokerbordet. Det finns också en del andra kändisar som är galna i fotboll på olika sätt. Visste ni till exempel att tv-stjärnan Oprah Winfrey hejar på Swansea City? Eller att actionlegendaren Sylvester Stallone är ett stort fan av fotbollslaget Everton FC? Han är så hängiven att han till och med funderat på att köpa hela klubben. Kanske fick han sitt fotbollsintresse när han år 1980 spelade in filmen Escape to Victory tillsammans med Michael Caine och Ipswich Town FC.

Betta på Europas topplag

Om fotboll som sport blivit populär på grund av sin enkelhet så har betting på fotboll blivit populärt på grund av möjligheten till variation. Tack vare internet går det idag att spela på matcher som spelas över hela världen. En del av oss som varit med ett tag minns kanske hur man förut fick fylla i en tipskupong och lämna in på närmaste tobaksaffär på lördagen. Det fanns inte så mycket att välja på utan det vara antingen att spela på vilket lag som skulle vinna en viss match eller hur många mål det skulle bli. Idag är möjligheterna till variation i stort sett oändliga för den som gillar att betta på fotboll. Förutom att du kan spela på de svenska ligorna, där Allsvenskan är den högsta, kan du idag även spela på de europeiska och internationella ligorna. De största ligorna i Europa är bland annat Premier League, som är Englands högsta liga. Lag som Manchester United och Liverpool FC har haft många svenska fans ända sen 1960-talet då svensk television började att sända matcher med engelsk fotboll. Andra stora ligor i Europa som det går att betta på är Italiens Liga A, La Liga i Spanien och den tyska Bundesliga. De senaste åren har även Frankrikes Ligue 1 blivit populär här i Sverige. Mycket tack vare laget Paris Saint Germain som varit hemmalag åt Zlatan Ibrahimović. Även det franska damlaget Lyon FC har haft många svenska storspelare i sin laguppställning.

https://c.pxhere.com/photos/2a/ac/Ball_Boots_Football_Game_Goal_Grass_Match_Pitch-1620065.jpg!d

Photo

Kunskap är kung

Som med all betting är det kunskap som är kung även när det gäller att spela på fotboll. Med det sagt så behöver man inte vara ett topproffs för att komma i gång med bettande. Det går att testa sig fram. Börja med någonting enkelt, till exempel att spela på resultatet i matcher mellan kända lag. För att du ska öka dina chanser att tippa rätt kan det vara bra att ha studerat tabeller för den liga du tänker spela på. Det kommer ge dig en klar fördel att ha koll på lagens placeringar i tabellen. Sen gäller det också att försöka hitta bra odds. Det är inte alltid en god affär att sätta pengar på ett lag som med största sannolikhet kommer att vinna matchen. I det fallet är oddsen ofta väldigt låga. Men för en nybörjare kan det vara bra för självförtroendet att känna att man lyckats pricka rätt. När din kunskap om lag och spelare ökar kan ditt spelande bli alltmer avancerat. Det går idag att spela på detaljer som att vilken spelare ska göra första målet, eller vem kommer att få gult kort. Tack vare spel online går det idag att spela på det mesta inom fotboll.