E-sport Fotboll Ishockey Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

VM-kval 2022

VM-kval 2022

VM-kvalet i fotboll 2022 (UEFA)

När 2022 års VM i fotboll utspelar sig i Qatar i närheten av Persiska viken så kommer förväntningarna att vara väldigt stora. Inte bara för att det är ett av världens största sportevenemang utan även för att det är resultatet av hård konkurrens mellan ett flertal nationella fotbollslag. Totalt sett 211 nationer kommer att tävla om ett begränsat antal platser till mästerskapen. Evenemanget äger rum mellan 24 mars och 14 november 2022 och de deltagande nationerna fördelas i ett visst antal förutbestämda grupper. Men vad kan man förvänta sig?

Det Europeiska kvalet

Då världsmästerskapet i fotboll förenar ett flertal fristående organisationer så kommer kvalet att organiseras i viss utsträckning att organiseras på lokal nivå. För europeiska deltagarnas del så är det UEFA som sörjer för att organisera kvalet. Kvalspelet till världsmästerskapet i fotboll 2022 (UEFA) kommer att äga rum under dryga åtta månader och utgör en utsållning av de lag som därefter kommer att vara en del av världsmästerskapen.

När 2022 års världsmästerskap äger rum på inför evenemanget särskilt byggda Lusail Iconic Stadium i Lusail, Qatar, så är förväntningarna av naturligt skäl höga. Som ett av världens främsta fotbollsevenemang förenar fotbolls-VM hela världens spetskompetens inom fotboll och har sedan 1930 varit den främsta tävlingen inom herrfotboll.

Även om den samtida pandemin ställer särskilda krav på evenemangets utförande så har UEFA i stor utsträckning strävat efter att bevara mästerskapens särprägel. De har satsat hårt på att säkerställa hög nivå av säkerhet för såväl besökare som spelare och det verkar som att världsmästerskapen på många sätt kommer att äga rum som vanligt. Det är däremot definitivt för tidigt för att dra några slutsatser om vilken nation som klan tänkas prestera bäst, och för närmare spekulationer gällande utkomster så är det en bra idé att vänta tills vi närmare oss evenemanget.

Oddsen på VM-kval 2022 finns i menyn till vänster.