Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Frankrike klar favorit inför EM 2020

Regerande världsmästaren Frankrike ses som en klar favorit hos de flesta bettingbolag, tätt följd av Tyskland, Portugal och Storbritannien.Med stjärnspelare som Kylian Mbappe i spetsen och offensiva krutdunkar som Antoine Griezmann och Olivier Giroud blir det ingen enkel match att slå ut fransmännen.  

 
EM-mästerskapet närmar sig med stormsteg. Den 11 juni går turneringen av stapeln med första gruppmatchspelet i Grupp A. Därefter blir det utslagningsmatch efter utslagningsmatch ända fram till finalen den 11 juli. Frankrike har hamnat i Dödsgruppen F tillsammans med Tyskland och Portugal. Frågan är om favoriterna lyckas ta sig vidare till slutspelet och lyfta den eftertraktade bucklan i finalen.

Ett av Europas bästa fotbollsnationer 

Frankrike lyckades ganska så smidigt kvala vidare till EM i grupp H tillsammans med Island, Moldavien, Turkiet, Albanien och Andorra. Övriga matcher vann de enkelt, kanske med undantag för Turkiet. Redan inför den näst sista gruppspelsmatchen stod de regerande världsmästarna klara för ett nytt EM 2020.  

Som fotbollsnation har Frankrike visat sig vara en stormakt med dubbla segrar i både EM och VM. Två gånger har de blåvita fått lyfta den åtråvärda VM-bucklan, 1998 och 2018. Vid EM 1984 och EM 2000 kröntes de till Europas bästa fotbollsnation. I skrivande stund rankas Frankrike som världens näst bästa fotbollsnation efter Belgien och långt före Tyskland. Ska du betta på EM 2021är det mycket som talar för att denna legendariska fotbollsnation har allt för att kamma hem en seger för tredje gången. 

Leder “dödens grupp” 

I 16:e upplagan av EM har Frankrike hamnat i ”dödens grupp” F tillsammans med Tyskland och Portugal. Stackars Ungern lär få det riktigt tufft som sista laget i gruppen. Det blir inte heller en struntsak för Frankrike att ta sig förbi europamästaren Portugal och före detta världsmästaren Tyskland. För att nå slutspelet krävs det att fransmännen presterar på högsta nivå. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps är dock optimistisk och tror att laget nog har tillräckligt med kvalitet för att ta sig vidare fråndödens grupp 

Packat med storstjärnor i franska landslaget 

Nu är det äntligen bekräftat.Karim Benzema, storstjärnan från Real Madrid är tillbaka i Frankrikes EM-trupp efter att ha uteslutits från det franska landslaget 2015 i samband med en mycket omtalad utpressningsskandal. Benzema åtalades då för medhjälp till försök till utpressning och har varit portad från landslaget de senaste 6 åren. Ett hårt straff för en spelare som redan hunnit bli 33 år gammal. Inför den kommande EM-turneringen har han dock tagits till nåder och när förbundskaptenen Deschamps presenterade sin trupp fanns också Benzema med på listan. 

Benzema är en strålande målskytt som hittills scorat 192 mål med Real Madrid och 27 mål i A-landskamper. Men han är inte den enda stjärnan som kommer att få övriga förbundskaptener i grupp F att bita på naglarna. Storstjärnor som Paul Pogba (Manchester United), Antoine Griezmann (Barcelona) och Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) är alla tunga namn i den franska EM-truppen som garanterat kommer att bjuda på några av turneringens finaste mål. Vi får helt enkelt se om det räcker hela vägen fram till EM-finalen.